Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kategóriák

A másik blogom:

Facebook oldal

Feedek

Bejegyzések

A Boston Celtics álomcsapata

2012.09.04. 19:26 | balko67 | Szólj hozzá!

Irányítók:

Bob Cousy, aki fantasztikus labdavezetése mellett hihetetlenül passzolt és remekül dobott. Az ötvenes-hatvanas évek legyőzhetetlen Bostonának egyik alapköve.

Dennis Johnson, aki a középtávolik mellett a védekezés mestere volt. Sok labdaszerzést és támadóhibát erőszakolt ki.

Dobóhátvédek: 

Paul Pierce, aki egy ideje kiscsatárként funkcionál, de itt dobóhátvédként kapott helyet. Remek kinti dobó, magas játékinteligenciával.

Bill Sharman, aki ugyancsak a régi Bostonból érkezett. A remek dobásai Cousy-val együtt a koruk legjobb hátvédpárosává tette őket.

Kiscsatárok:

Larry Bird, aki a nyolcvanas évek megasztárja volt, de nem a hatalmas zsákolási miatt. A "többet ésszel mint erővel" teljesen igaz volt Bird játékára. Ő is fantasztikusan dobta a hármasokat, remekül védekezett, jól lepattanózott és kiválóan büntetőzött.

John Havlicek, aki a Celtics történetének legtöbb pontot szerző játékosa. A rekordbajnok legtöbb pontot szerző játékosának lenni hatalmas dolog és Havlicek Dave Cowens segítségével még két bajnoki címet is szerzett.

Erőcsatárok:

Kevin McHale, aki Bird mellett tudta le szinte egész pályafutását. A palánk közelében szinte mindegy volt, hogy hol kapott labdát rendre értékesítette.

Antoine Walker, aki a kétezres évek elején Paul Pierce-el karöltve vezette a Bostont. Tagságát Garnett előtt annak köszönheti, hogy átlagai jobbak. Posztja ellenére jó hármasozó volt.

Centerek:

Bill Russel, aki Larry Bird mellett a csapat másik legendája. Zseniális blokkoló volt és 11(!!) bajnoki címet szerzett a Celtics tagjaként. A védekezés és a lepattanózás volt az igazi erőssége. Lepattanókból 22.5(!!) az átlaga a legjobban lepattanózó aktív játékos Dwight Howard 13.0 lepattanót szerez meccsenként.

Dave Cowens, aki mindössze két méteres magasságal remek átlagokat tudott produkálni center poszton. Gyorsabb volt 210 centis társainál és ezt végig kamatoztatta pályafutása során.Cel.jpg 

Címkék: Celtics álomcsapatok

A bejegyzés trackback címe:

https://nbaelemzes.blog.hu/api/trackback/id/tr744755172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása