Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kategóriák

A másik blogom:

Facebook oldal

Feedek

Bejegyzések

Maurice Cheeks és a legjobb labdaszerzők

2013.06.11. 19:02 | balko67 | Szólj hozzá!

A Miami Heat kiütötte a San Antonio Spurs csapatát a második meccsen. Közben Lionel Hollinst kirúgta a Memphis Grizzlies és a Pistons a Thunder eddigi segédedzőjét, a volt remek védőt Morris Cheeksszet szerződtette vezetőedzőnek. Nézzük meg ki szerezte a legtöbb labdaszerzést percenként karrierje során. Egy aktív játékos is van a top 10-es listán. Ez pedig:

10: Chris Paul

Chris Paulnak remek érzéke van a labdalopáshoz. És a pontszerzéshez és így tovább. Valószínűleg őt már mindenki ismeri ezért nem is részletezem. Lesznek még ismeretlen játékosok.

9: Doc Rivers

Őt is ismerjük csak nem feltétlenül játékosként. Viszonylag kevés játékidő alatt sok labdát szerzett és még mindig ő adta a legtöbb gólpasszt az Atlanta Hawks történetében. Védekezésben szinte mindenki ellen használható volt.   

8: Maurice Cheeks

Cheeks védekezésben fantasztikus volt. Akármikor ott termett és lecsapott egy passzra, vagy ha valaki nem fedezte eléggé a labdát. Közepes pontszerző és nagyon sokat passzoló irányító volt, aki most ugye edzőként tevékenykedik. 10-es mezben játszott pályafutása nagy részében és percenként 0,6-szor szerzett labdát. Paul és Rivers is, de az ezrelékekkel Cheeks jön ki jobban.

7:  Mookie Blaylock

Elképesztően agresszívan támadta a labdát a hárompontosdobásban is jártas kisember, aki legnagyobb sikereit szintén a Hawksnál érte el a kilencvenes években. Ő három ezreddel előzi meg Mo-Cheekset. Elképesztő szoros tehát.

6: John Stockton

John Stockton kétszer jutott a döntőbe, de egyszer sem nyert. A passzsávokat remekül olvasta, jól mutatja, hogy övé minden idők legtöbb labdaszerzése az NBA-ben. Egydimenziós sem volt, mert övé minden idők legtöbb gólpassza is. 22 éves korától 40 éves korában történő visszavonulásáig a Utah Jazz tagja volt. Pontátlaga szokásos 15 meccsenként. Szokásos az ebbe a listába bekerülő játékosok között, akik nem a pontszerzésükkel, hanem remek védekezésükkel és önzetlenségükkel voltak hasznosak csapatuk számára.

5: Lafayette "Fat" Lever

Fat Lever rendkívül sokoldalú volt. Mind támadásban mind védekezésben nagyon fontos láncszeme volt a Portland Trail Balzers, a Denver Nuggets és a Dallas Mavericks csapatának is. A Portlandben és a Dallasban csak kiegészítő ember volt többnyire, de a Nuggetsben a klubtörténelem egyik legjobb játékosa vált belőle. Az 1988-89-es szezonban 9.3 lepattanót, 7.9 gólpasszt és 19.8 pontot átlagolt 2.7 labdaszerzés mellett meccsenként. Ő karrierjében 0,7 labdát szerzett percenként.

4: Nate McMillan

A Portland Trail Blazers edzője volt nemrég a negyedik helyezett. A nyolcvanas, kilencvenes években az elveszett labdák rendre nála kötöttek ki. Vezéregyéniség volt és ennek a listának a színvonalát jól mutatja, hogy a legtöbb itt szereplő játékos edzőként is kapott állást. Ez magas játékintelligenciájú játékosokra vall, akik jól láttak a pályán.

3: Michael Ray Richardson

Az NBA egyik legnagyszerűbb játékosa lehetett volna, ha nem tiltják ki a ligából drogozás miatt. Azután a játék minden elemében kiemelkedő kisember Európában folytatta pályafutását.

2: Qiunn Buckner

Buckner a Celtics csereirányítója volt, akinek sok tehetsége nem volt, de ezt szorgalommal pótolta. És remek játékintelligenciával. 0,823 labdát szerzett percenként. 1983-84-ben NBA bajnok.

1: Alvin Robertson

Minden idők egyik legjobb védője. Már írtam is róla egy önéletrajzot. Egy rövidet még régen. Ő percenként 0,855 labdát csent el az ellenfelektől. 

A Heat-Spurs döntő tehát 1-1-ről folytatódik.

Címkék: történelem életrajz érdekesség eredmények 76ers playoff Heat Jazz Spurs Thunder Edzők Celtics Nets Nuggets Hawks Clippers Rekord

A bejegyzés trackback címe:

https://nbaelemzes.blog.hu/api/trackback/id/tr565355987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása