Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kategóriák

A másik blogom:

Facebook oldal

Feedek

Bejegyzések

A Celtics-Nets csere

2013.06.29. 20:56 | balko67 | Szólj hozzá!

A draft éjszakáján a Celtics és a Nets  következő cserét hajtotta végre:

A Netsé lesz:

Kevin Garnett, Paul Pierce, Jason Terry

A Celticsé lesz:

Gerald Wallace, Kris Humphries, Tornike Shengelia (ő nem biztos), Keith Bogans, Reggie Evans és három elsőkörös draftjog 2014-re, 2016-ra és 2018-ra.

Ebből is látszik, hogy a Celtics megkezdte az újjáépítést, a Nets pedig csak a mára gondol. Három elsőkörös draftjogot áldoztak be, de ezek, ha jól szerepel a csapat csak huszonvalahanyadik helyek lesznek. Márpedig egy Deron Williams, Joe Johnson, Paul Pierce, Kevin Garnett, Brook Lopez csapattól nehéz elképzelni, hogy rosszul szerepeljenek. Mondjuk tavaly a Lakersről is nehéz volt. Ebben az a kockázat, hogy Garnett 37, Pierce 35 éves. Milyen furcsa mondjuk, hogy Pierce egész karrierjét lehúzta a Bostonban és úgy tűnt ott is fejezi be, mint hűséges, legendás játékosa, de nem.  Elég bizarr lesz őt más mezben látni. Segítek elképzelni ezt egy képpel. Nyilván illusztráció.KGPP.jpg

Ki jött ki jobban ebből a cseréből? Az biztos Rajon Rondo jött ki legrosszabbul. Bár Wallace-nak adhat majd egy-két alley-oop passzt. Szóval jobban jövőre a Nets jön ki, de hosszútávon ez a mohóság megbosszulhatja magát. Ha visszavonulnak, akkor ki marad a helyükre. Persze cserélnek újat, meg minden, de ez nem az a tudatos csapatépítés, amit az NBA-ben megszokhattunk például a San Antonio Spurstől. Kicsit ilyen focis stílusban működik. Van egy orosz tulajdonos Mikhail Prokhorov személyében, mint Roman Abramovich a Chelsea-nél és itt is vesz egy csapatot. Persze nem ők az elsők, mert a Miami Heat is hasonlóan építkezett nemrég. A Celtics kezdő ötöse pedig nagyjából így fog kinézni: Rajon Rondo, Avery Bradley, Gerald Wallace, Jeff Green, Kelly Olynyk. Ha Olynyk jó lesz ez így is playoff csapat. Viszont el is felejtettem megemlíteni, hogy DOC RIVERS MÁR A CLIPPERS EDZŐJE. Jó ez ki van hangsúlyozva. Rivers nélkül meglátjuk mi lesz. Akit érdekelnek a további edzőváltások ezen a linken keresgéljenek. George Karl például ki lett rúgva Denverből, Brian Shaw az utódja. A Hawks új trénere Mike Budenholzer és még sorolhatnánk. A Grizzlies, a 76ers és a Celtics áll még edző nélkül. Jövőre meglátjuk tehát mi lesz az újonnan felépített Nets várral. Összeomlik, mint a Lakersé, vagy ragyog mint a Miami Heaté? Az új edző Jason Kidd azt nyilatkozta megpróbálnak a bajnoki címre törni. Ezzel a kezdő csapattal, ami 90% hogy a legjobb a ligában, ez az elvárás.  

Címkék: 76ers átigazolások tippelés Edzők Celtics Nets Újoncok Hawks Grizzlies Clippers

A bejegyzés trackback címe:

https://nbaelemzes.blog.hu/api/trackback/id/tr295383724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása