Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kategóriák

A másik blogom:

Facebook oldal

Feedek

Bejegyzések

Seattle SuperSonics vs. Sacramento Kings

2013.01.10. 18:19 | balko67 | Szólj hozzá!

Ma már Oklahoma City Thunder néven fut a Sonics, de én mégsem az oklahomai éveket veszem figyelembe. 1967-től 2008-ig ugyanis Washington állam székhelyében játszották hazai meccseiket. A Kings viszont jóval hamarabb, már   1945-ben is létezett, még nem az NBA-ben. Azért pont ezt a két csapatot hasonlítom össze, mert egy seattlei üzletemberekből álló csapat megvette a Kings-t a Maloof családtól 500 millió dollárért és nagy valószínűség szerint Seattle-be költözteti azt a következő szezonban.

1: Bajnoki címek:

Ebben döntetlen az állás. Mindketten egy bajnoki címet szereztek viszont a Sacramento Kings-nek még van egy elsősége az NBL-ből is. Azzal egyenlít mégis a Sonics, hogy a Kings-el szemben ők háromszor jutottak a döntőbe és egyszer nyerték meg azt, míg a Kings-nek egyből egy a mérlege. Amikor a Kings nyert még nem volt támadóidő s mikor 1955-ben bevezették az addigi élcsapat hirtelen darabjaira hullott. Ettől függetlenül a Sonics örülhet a döntetlennek. 

Kings: 1

Sonics: 1

2: Arénák:

A SuperSonics volt stadionja 17,000 ember befogadására alkalmas. Ma a város egyetemi kosárlabdacsapata a Seattle Redhawks játszik itt. 1995-ben újították fel és 1962-től létezik a város tulajdonában lévő létesítményt, ami KeyArena nevet viseli. Íme néhány kép róla:KAFI.jpgKAFH.jpg KAF.jpg

Az eddigi Arco Arena, Sleep Train Arena néven fut most. A Maloof család birtokában volt és nem sokkal több férőhelyes mint a KeyArena, tehát nem ez fog dönteni. A szurkolók itt is nagyon fanatikusak és a légkör is minkét helyen családias, mert mindkét stadion kicsinek számít NBA szinten. A győztes Seattle, mert a Sleep Train Arena is szép, de valahogy nekem a KeyArena tetszik jobban. Mindössze ez a külömbség. Itt vannak fotók a Kings pályájáról:STA.jpegSTAI.JPG

Kings: 1

Sonics: 2

3: Játékosok:

Itt is a Seattle-é a pont mert a Kings többet volt lent, az esélytelenek, mint fent az esélyesek között. Mindkét csapat inkább a csapatjátékra helyezte a hangsúlyt, de szinte ugyanannyi legendás játékos játszott ezekben a csapatokban. Ami egyértelműen a Seattle-t teszi meg győztesnek és a sacramentóiaknak sajnos nem csak emiatt a vereség miatt hanem a csapatuk elvesztése miatt is szomorkodniuk kell majd. Seattle-ben pedig bizonyára nagy lesz a boldogság jövőre.

Kings: 1

Sonics: 2

Címkék: történelem érdekesség Thunder Kings

A bejegyzés trackback címe:

https://nbaelemzes.blog.hu/api/trackback/id/tr355010389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása