Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kategóriák

A másik blogom:

Facebook oldal

Feedek

Bejegyzések

Az első kör és az MVP: LeBron James

2013.05.06. 20:12 | balko67 | Szólj hozzá!

Az első kör után nyugaton az Oklahoma City Thunder a Memphis Grizzlies-el, a San Antonio Spurs a Golden State Warriors-al, keleten a New York Knicks az Indiana Pacers-el míg a Miami Heat a Chicago Bulls-al találkozik majd. Az első körös párharcok sorra:

Heat - Bucks:

a Miami Heat-nek nem jelentett kihívást a Milwaukee Bucks. Küzdöttek de ez ellen a Miami ellen akkor se lett volna elég, ha az a friss MVP James nélkül áll ki. Jennings lehet hogy jövőre távozik, úgyhogy lesz honnan visszakapaszkodnia a Milwaukee-nek jövőre. 

4-0

Knicks - Celtics

Az idei Boston nagyon sótlan volt. A három-nullás Knicks kezdés után a söprés szinte 100% volt, de a Celtics összekapta magát és már-már hetedik meccset harcolt ki, de a New York nem hagyta hogy történelmet írjanak ellene, úgyhogy a hatodik mérkőzésen győzedelmeskedett. Carmelo Anthony remek játéka volt a kulcs.

4-2

Pacers - Hawks

Paul George remekül játszott és még egy rekordot is megdöntött. Csak már nem emlékszem milyet. Lényeg hogy az első meccsen elért tripla-dupla után is sokoldalúan játszott és ha kellett beszállt mellé David West, vagy Roy Hibbert is. Az Indiana védekezése mindig is remek volt, de a Hawks így is elkapott két meccset. Ők is a hetedik meccs kiharcolásában reménykedtek, ami aztán nem sikerült nekik.

4-2

Nets - Bulls

A tippelésemből kihagytam Nate Robinson-t, aki óriási szerepet vállalt a Bulls győzelmeiből. Ez a párharc volt a legszorosabb, de a Nets játékoskeretét elnézve simán kellett volna hozniuk ezt a sorozatott. A következő körben a Miami ellen a Chicago az idén már vissza nem térő Derrick Rose nélkül nem sok vizet fog zavarni.

3-4

Thunder - Rockets

Westbrook sérülése után a Houston vérszemet kapott és 0-3-ról felküzdötte magát 2-3-ra, de a hatodik meccset a Thunder bírta jobban. A Rockets jövőre ennél is jobb lehet ráadásul még simán tudnak egy sztárjátékost is hozni jövőre. Valószínűleg a jövő nagy csapatának első lépéseit láttuk idén.

4-2

 Spurs - Lakers

A nyugati konferenciában is volt söprés. A Lakers Nash és Kobe nélkül, jó magasemberekkel, gyenge védekezéssel hihetetlenül alulmúlta a szezon előtti várakozásokat. Talán majd jövőre, vagy azután. A Spurs pedig álmában sem gondolt volna arra, hogy a következő körben a Warriors ellen lépnek majd pályára, de ez történt. Ki tudja? Lehet hogy a Warriors óriási meglepetést okozva nyugati döntőbe juthat. 

4-0

Nuggets - Warriors

A toronymagas esélyes Nuggets és a Warriors párharcáról itt olvashattok. A végeredmény pedig 4-2 lett Steph Curry-ék javára.

2-4

Clippers -  Grizzlies

A Clippers remekül kezdett, aztán nagyrészt Blake Griffin formahanyatlánásának és sérülésének köszönhetően a Grizzlies négy győzelmet szerzett zsinórban és továbbjutott. A Marc Gasol-nak DeAndre Jordan jutott, ami az egyik döntő ok lehetett a Memphis továbbjutásában.

2-4

Az MVP: LeBron James

A második kör kezdetén kiosztották a szezon legjobbjának járó trófeát az MVP díjat. Teljesen megérdemelten LeBron James nyerte. A szavazás és a korábbi győztesek listája itt található. Egyedül egy újságíró gondolta azt, hogy nem James érdemli meg a címet. A kristálytiszta győzelembe belerondító szakértő szerint Carmelo Anthony volt a legjobb. Az első öt: James, Durant, Anthony, Paul, Bryant. Egy papírforma végeredmény. Ez volt LeBron negyedik címe, amivel beérte Wilt Chamberlain-t. A mostani szezonban 26.8 ponttal, 7.3 gólpasszal és 8 lepattanóval büszkélkedhetett átlagban mérkőzésenként. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nbaelemzes.blog.hu/api/trackback/id/tr95284796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása