Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kategóriák

A másik blogom:

Facebook oldal

Feedek

Bejegyzések

Az alaszkai NBA játékos

2013.02.06. 11:35 | balko67 | Szólj hozzá!

Mario Chalmers

Az biztos, hogy még a közismerten indianai Larry Bird neve is hamarabb felmerült volna bennem, ha alaszkai NBA játékosokról van szó, mint Mario Chalmers-é.

Chalmers Alaszka legnagyobb városában Anchorage-ban született 1986 május 19-én. Az ottani Bartlett High School-ba járt, ahol zsinárban háromszor nyerte meg az állam legjobb játékosa címet három év alatt. Kétszer állami bajnokságot is nyert. Sok neves egyetem közül a Kansas University-t választotta. Gyorsan berobbant a csapatba többször is a hét legjobb újoncának választottak az NCAA-ben. Másodévesként már a Big 12 konferencia legjobb védőjátékosának választották. 97 labdát szerzett 38 meccsen, ami a KU játékosai által elért legtöbb labdaszerzés egy szezonban. Harmadévesként már minden összejött a csapatnak. A Big 12 konferenciát megnyerve egészen a döntőig masíroztak, ahol Chalmers késői hárompontosával végül megnyerték az egyetem ötödik bajnoki címét, őt pedig a liga legjobbjának választották.

A 2008-as drafton 34-ként választotta a Minnesota Timberwolves, de gyorsan elcserélték a Miami Heat-hez. Ott stabil kezdő lett és negyedik meccsén 9 labdát szerzett, ami a Heat klubcsúcsa. A következő szezonban sérült volt, majd jött LeBron James és Chris Bosh és egészen a döntőig meneteltek, de nem tudták legyőzni a Dallas Mavericks csapatát. James előtt egyébként Chalmers viselte a hatos mezt. Tavaly pedig minden összeállt. Mariót újraszerződtették és az Oklahoma City Thunder legyőzésével megszerezték a Heat második, Bosh, James és nem utolsó sorban Chalmers első bajnoki címét. Idén is beállított már egy klubrekordot. 10 hárompontost dobott a Sacramento Kings ellen a keleti konferencia éllovasában. A Miami Heat-ben.

Chalmers egy gyereksportot támogató alapítvány megalapítója. Van még egy kosárlabdatábora is a kansasi Salinaban. Van egy fia Zachiah A'mario Johnson Chalmers és egy lány Queen Elizabeth Chalmers. Magára tetováltatta a nagymamája nevét, a napot mikor meghalt (a nagymamája), az anyukája nevét, a két dolgot amit nagymamája mondogatott folyton (gyorsaság, magabiztosság) és egy "igazság, teljes igazság, csak az igazság" feliratot.alaskanba.jpg

Címkék: életrajz érdekesség USA Heat álomcsapatok

A bejegyzés trackback címe:

https://nbaelemzes.blog.hu/api/trackback/id/tr325065442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása