Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kategóriák

A másik blogom:

Facebook oldal

Feedek

Bejegyzések

Az NCAA döntő

2013.04.07. 18:49 | balko67 | Szólj hozzá!

A Michigan a Lousville egyetemével találkozik majd magyar idő szerint kedd hajnalban. Én is eldöntöm ki fog nyerni csak épp NBA stílusban. Íme a két egyetem legnevesebb kosárlabdázóinak összevetése.

Irányítók a két egyetemről

Michigan: Rickey Green

Lousville: Jim Price

Nem a legjobb poszt ez az egyetemek történelmében. A Louisville-nek most van egy jó Russ Smith-e és a Michigan is jól áll kisemberekből elsősorban Trey Burke-re kell figyelni. Ezen két irányító közül Jim Price a jobb, aki az 1974-75-ös Lakers-ben 21 pontot átlagolt. Ezt tartani nem tudta, de Rickey Green-nek még ennyi sem sikerült.

0-1

Dobóhátvédek 

Michigan: Jalen Rose

Lousville: Darrell Griffith

Elsőre ezt simán hozza Jalen Rose, de a témát jobban körüljárva kiderül hogy Darrell Griffith se volt akárki. Griffith a liga történetének egyik legjobb zsákolója volt, de inkább hárompontosokat dobált. Kétszer dobta ő a legtöbb triplát az NBA-ben (1983-84, 84-85) és első alkalommal ő volt a legpontosabb is a vonal mögül. Ha ez még nem elég, akkor azt is hozzá kell tenni hogy egyetlen csapata a Utah Jazz visszavonultatta 35-ös mezét. Azért a remek pontszerző, de nem stabil 20 pont fölötti játékos Jalen Rose dresszét nem fogják kiakasztani sehova.

0-2

Kiscsatárok

Michigan: Glen Rice

Lousville: Rodney McCray

Azért nem Rudy Tomjanovich képviseli ezen a poszton a sárga mezes michiganieket, mert egyszerűen nem tudnék mit írni róla. Annyit tudok remek játékos volt. Ahogy Glen Rice is. Egydimenziós játékos, de abban az egy dimenzióban kiváló. A pontszerzésben. Sok hárompontost dobott, amik mellet a középtávolik is rendre beestek. Rodney McCray-hez nagy reményekt fűzött a Houston Rockets (harmadik a választott az 1983-es drafton), de igazából egy jó közepes kiscsatár vált belőle.

1-2

Erőcsatárok

Michigan: Chris Webber

Louisville: Jack Coleman

Igen ez az a Chris Webber, akivel a Sacramento Kings álomcsapata alkalmával már felületesen megismerkedtünk. Gyűrűközelben remek és középtávolról rendszeresen behajigálta a labdát. Játékintelligenciáját jól mutatja, hogy erőcsatár létére ő átlagolta a harmadik legtöbb gólpasszt karrierje során.1993-94-ben az év újonca, négyszeres All-Star. Jack Coleman egy régi motoros. 1950-től 58-ig játszott a ligában. Akkor a karrierek még jóval rövidebbek voltak. 11 pont, 11 lepattanóval All-Star válogatottságig vitte.

2-2

Centerek

Michigan: Juwan Howard

Louisville: Wes Unseld

Bár Howard nem volt igazi center muszáj (igen így kell írni) volt betenni őt ide, hogy legalább szorosféle legyen a verseny. Wes Unseld a Washington Wizards történetének legnagyobb alakja, legnagyobb fegyvere hatalmas ereje volt. Lepattanó után egyszerűen odadobta a pálya másik felén álló csapattársának. Elnyűhetetlen harcos, aki nem ismert elveszett labdát. Az 1978-as döntő MVP-je (és a döntő MVP-jének a csapata általában nyer). Juwan Howard több pontot dobott első tíz évében kevesebb lepattanóval és majdnem semmi csapatsikerrel. 2012-ben ugyanis a Miami Heat csapatának tagja volt és a döntőben is játszott egy-két percet. A jóslat tehát szoros Louisville győzelem.

2-3

NCAA.gif  

Címkék: érdekesség Heat Jazz Bulls Lakers álomcsapatok Pacers Hornets Warriors Kings

A bejegyzés trackback címe:

https://nbaelemzes.blog.hu/api/trackback/id/tr35205822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása