Naptár

június 2013
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kategóriák

A másik blogom:

Facebook oldal

Feedek

Bejegyzések

A Celtics-Nets csere

2013.06.29. 20:56 | balko67 | Szólj hozzá!

A draft éjszakáján a Celtics és a Nets  következő cserét hajtotta végre:

A Netsé lesz:

Kevin Garnett, Paul Pierce, Jason Terry

A Celticsé lesz:

Gerald Wallace, Kris Humphries, Tornike Shengelia (ő nem biztos), Keith Bogans, Reggie Evans és három elsőkörös draftjog 2014-re, 2016-ra és 2018-ra.

Ebből is látszik, hogy a Celtics megkezdte az újjáépítést, a Nets pedig csak a mára gondol. Három elsőkörös draftjogot áldoztak be, de ezek, ha jól szerepel a csapat csak huszonvalahanyadik helyek lesznek. Márpedig egy Deron Williams, Joe Johnson, Paul Pierce, Kevin Garnett, Brook Lopez csapattól nehéz elképzelni, hogy rosszul szerepeljenek. Mondjuk tavaly a Lakersről is nehéz volt. Ebben az a kockázat, hogy Garnett 37, Pierce 35 éves. Milyen furcsa mondjuk, hogy Pierce egész karrierjét lehúzta a Bostonban és úgy tűnt ott is fejezi be, mint hűséges, legendás játékosa, de nem.  Elég bizarr lesz őt más mezben látni. Segítek elképzelni ezt egy képpel. Nyilván illusztráció.KGPP.jpg

Ki jött ki jobban ebből a cseréből? Az biztos Rajon Rondo jött ki legrosszabbul. Bár Wallace-nak adhat majd egy-két alley-oop passzt. Szóval jobban jövőre a Nets jön ki, de hosszútávon ez a mohóság megbosszulhatja magát. Ha visszavonulnak, akkor ki marad a helyükre. Persze cserélnek újat, meg minden, de ez nem az a tudatos csapatépítés, amit az NBA-ben megszokhattunk például a San Antonio Spurstől. Kicsit ilyen focis stílusban működik. Van egy orosz tulajdonos Mikhail Prokhorov személyében, mint Roman Abramovich a Chelsea-nél és itt is vesz egy csapatot. Persze nem ők az elsők, mert a Miami Heat is hasonlóan építkezett nemrég. A Celtics kezdő ötöse pedig nagyjából így fog kinézni: Rajon Rondo, Avery Bradley, Gerald Wallace, Jeff Green, Kelly Olynyk. Ha Olynyk jó lesz ez így is playoff csapat. Viszont el is felejtettem megemlíteni, hogy DOC RIVERS MÁR A CLIPPERS EDZŐJE. Jó ez ki van hangsúlyozva. Rivers nélkül meglátjuk mi lesz. Akit érdekelnek a további edzőváltások ezen a linken keresgéljenek. George Karl például ki lett rúgva Denverből, Brian Shaw az utódja. A Hawks új trénere Mike Budenholzer és még sorolhatnánk. A Grizzlies, a 76ers és a Celtics áll még edző nélkül. Jövőre meglátjuk tehát mi lesz az újonnan felépített Nets várral. Összeomlik, mint a Lakersé, vagy ragyog mint a Miami Heaté? Az új edző Jason Kidd azt nyilatkozta megpróbálnak a bajnoki címre törni. Ezzel a kezdő csapattal, ami 90% hogy a legjobb a ligában, ez az elvárás.  

Címkék: 76ers átigazolások tippelés Edzők Celtics Nets Újoncok Hawks Grizzlies Clippers

A 2013-as NBA Draft első köre

2013.06.28. 19:04 | balko67 | Szólj hozzá!

Draft Pick Játékos Csapat Végleges csapat Jóslat Megjegyzés
1 Anthony Bennett Cleveland Cavaliers Cleveland Cavaliers Nerlens Noel Nagy meglepetésra a Cavs a sokoldalú kiscsatár mellett döntött.
2 Victor Oladipo Orlando Magic Orlando Magic Victor Oladipo Ahogy várható volt, a Magic a remek védő köré kezd el építkezni.
3 Otto Porter Washington Wizards Washington Wizards Otto Porter Egy kockázatmentes, jó hármast választott a Wizards.
4 Cody Zeller Charlotte Bobcats Charlotte Bobcats Ben McLenmore Nagy meglepetésra a Bobcats már negyedikként elhozta Cody Zellert.
5 Alex Len Phoenix Suns Phoenix Suns Trey Burke A Suns egy jó centerrel kezd neki az újjáépítésnek.
6 Nerlens Noel New Orleans Pelicans Philadelphia 76ers Alex Len A Philadelphia 76ers elcserélte Jrue Holiday-t Nerlens Noelért.
7 Ben McLemore Sacramento Kings Sacramento Kings C.J. McCollum Ben McLemore a Kingsnél kötött ki, ami Tyreke Evans elcserélését is jelentheti.
8 Kentavious Caldwell-Pope Detroit Pistons Detroit Pistons Michael Carter-Williams Egy jó dobót szerzett dobóhátvéd posztra a Pistons.
9 Trey Burke Minnesota Timberwolves Utah Jazz Anthony Bennett A Utah Jazz megszerezte Burke-öt a 14. és a 21. pickekért cserébe.
10 C.J. McCollum Portland Trail Blazers Portland Trail Blazers Cody Zeller A Blazers valamiért még egy minőségi irányítót szerzett. Lehet majd elcserélik. 
11 Michael Carter-Williams Philadelphia 76ers  Philadelphia 76ers Kelly Olynyk Jrue Holiday pótlására megfelelő játékost találtak.
12 Steven Adams Oklahoma City Thunder Oklahoma City Thunder Shabazz Muhammad A Thunder egy jó centert szerzett Kendrick Perkins helyére.
13 Kelly Olynyk Dallas Mavericks Boston Celtics Shane Larkin A Boston Celtics megszerezte Olynykot néhány draft pickért.
14 Shabazz Muhammad Utah Jazz Minnesota Timberwolves Dennis Schroeder Muhammad a Trey Burke csere miatt Minnesotába kerül.
15 Giannis Antetokounmpo Milwaukee Bucks Milwaukee Bucks Gorgiu Dieng A draft legfiatalabb játékosa Milwaukee-ban próbálkozhat jövőre.
16 Lucas Nogueira Boston Celtics Atlanta Hawks (A Mavericksből) Mason Plumlee Noguiera végül az Atlanta Hawkshoz került.
17 Dennis Schroeder Atlanta Hawks Atlanta Hawks Kentavious Caldwell-Pope A fiatal gambiai-német irányítót a Hawks választotta ki a távozó Jeff Teague helyére.
18 Shane Larkin Atlanta Hawks Dallas Mavericks DeShaun Thomas Az ő cseréje ügyében lett Nogueira sólyom. 
19 Sergey Karasev Cleveland Cavaliers Cleveland Cavaliers Dario Saric, de ő visszalépett ezért Sergey Karasev Az orosz játékos jól dob kívülről és védekezni is tud, a Cleveland leggyengébb posztján.
20 Tony Snell Chicago Bulls Chicago Bulls Jamaal Franklin A Bulls a tripladobást akarja fejleszteni vele.
21 Gorgiu Dieng Utah Jazz Minnesota Timberwolves Tony Mitchell Ő is Burke ellenértékeként megy a farkasokhoz.
22 Mason Plumlee Brooklyn Nets Brooklyn Nets Tim Hardaway Jr. A Nets Brook Lopez posztjára hozta Plumlee-t.
23 Solomon Hill Indiana Pacers Indiana Pacers Isiah Canaan Egy brusztolós kiscsatárt vitt el a Pacers.
24 Tim Hardaway Jr. New York Knicks New York Knicks Steven Adams J.R. Smith helyére egy másik dobó érkezik a személyében.
25 Reggie Bullock Los Angeles Clippers Los Angeles Clippers Giannis Antetokounmpo Egy jó kinti dobó jött kettes posztra a Clippersbe.
26 Andre Robertson Minnesota Timberwolves Oklahoma City Thunder Allen Crabbe Andre Robertsont a Timberwolves Archie Goodwinra cserélte.
27 Rudy Gobert Denver Nuggets Utah Jazz Rudy Gobert Egy második körös erőcsatárért Gobert is a Jazzbe szerződött. 
28 Livio Charles-Jones San Antonio Spurs San Antonio Spurs Karasev, de a draft előtt Muhammado Jaitehre változtattam Egy kiscsatár, erőcsatár kombó, aki még lehet kicsit gyenge az NBA-hez.
29 Archie Goodwin Oklahoma City Thunder Phoenix Suns (a Warriorsból) Lucas Nogueira Archie Goodwin egy gyűrűt támadó, jól védekező játékos.
30 Nemanja Nedović Phoenix Suns Golden State Warriors Jeff Whitney Ez volt az utolsó draft pick, amit David Stern jelentett be.

A Drafton David Sternt és kollégáit is fújolták, de a komisszár csak nevetett és intett, hogy hangosabban, vagy mikor nem csinálták szólt, hogy most fújolni kellene... Egyszóval jól érezte magát. A harmincadik választott után bejött az első játékos, akit David Stern jelentett be: Hakeem Olajuwon, az 1984-es draft első választottja. Ugyanabban az öltönyben, amelyet akkor viselt, mikor kiválasztották. Ez volt tehát Stern utolsó draftja, de még marad február elsejéig. Pont a munkába állásának harmincadik évfordulóján köszönünk el tőle.Stern.jpg

Itt a bejegyzés látható megjegyzésekkel: http://index.hu/index2/?blogpreview=http://nbaelemzes.blog.hu/2013/06/28/a_2013-as_nba_draft_elso_kore

Címkék: történelem összefoglaló 76ers átigazolások tippelés Jazz Magic Bulls Spurs Thunder Celtics Bobcats Knicks Nets Pistons Nuggets Pacers Hornets Újoncok Raptors Cavaliers Bucks Hawks Wizards Mavericks Timberwolves Blazers Warriors Clippers Suns Kings Pelicans

Dikembe Mutombo poszter

2013.06.25. 20:53 | balko67 | Szólj hozzá!

mutombo_1372186308.jpg_1280x800

Dikembe Mutombo ma 47 éves. Ujjrázást neki!

Címkék: születésnap poszter Rockets

Nerlens Noel: főnyeremény vagy bukás

2013.06.25. 20:38 | balko67 | Szólj hozzá!

Nerlens Noel egy remek blokkoló, aki védekezéssel képes meccseket eldönteni. Olyan mint Hasheem Thabeet, aki egy kiskirály volt az egyetemen magassága miatt, de az NBA-ben csak egy tucatjátékos lett belőle. Lehet, hogy Noel atletikussága elképesztőről átlag felettire csökken a profik szintjén. Ha meg nem, akkor egy hatlmas lökés lehet a Cavaliers csapatának. Hatalmas a kockázat vele kapcsolatban. A Cleveland három évből kétszer elsőként választott és Kyrie Irving nagyon nagy fogás volt. Ha megint szerencséjük van, akkor már jövőre playoff esélyekkel indulhatnak. Nézzük meg Nerlens Noel és Hasheem Thabeet egyetemi összefoglalóit: 

Thabeet mindenkinél sokkal magasabb volt egyetemen, de támadásban nem muzsikált nagyon szépen. Noel sem.

Tehát itt a kérdés: Mi lesz Noellel? Ráadásul még a nyomás is rajta van, hogy elsőként vitték el. Sőt éppen egy komoly sérülésből épült fel. Érdekes draft lesz és már nincs is messze. Itt van Noel videója:

Címkék: tippelés Thunder Újoncok Cavaliers

Az én mock draftom

2013.06.24. 21:57 | balko67 | Szólj hozzá!

Draft pick Játékos Csapat Miért?
1. Nerlens Noel Cleveland Cavaliers Nerlens Noel védekezésben és lepattanózásban is hasznos lehet egy fiatal Cavaliersnek.
2. Victor Oladipo Orlando Magic Victor Oladipo egy kiváló védő, aki nagyon atletikus is. Pont egy ilyen játékosra van szüksége a Magicnek.
3. Otto Porter Washington Wizards A Wizardsnak egy jó kiscsatár kéne, Porter pedig az egyik legjobb a a drafton.
4. Ben McLenmore Charlotte Bobcats A Bobcatsnek egy jó pontdobó kéne Kemba Walker mellé, McLenmore pedig már fiatalon is remekül dob.
5. Trey Burke Phoenix Suns A Suns, ha ledraftolja Burke-öt, akkor a legjobb tripladobót szerzi meg a drafton. 
6. Alex Len New Orleans Hornets A Hornets egy Robin Lopez szintű centerrel nem viszi majd sokra. Alex Len pedig befejezésben és védekezésben is remek.
7. C.J. McCollum Sacramento Kings A Kingsnek már van egy DeMarcus Cousins szintű centere, már csak egy minőségi kisember kell. McCollum az lehet.
8.  Michael Carter-Williams Detroit Pistons Egy remek fiatal irányító, aki közelről szinte képtelen hibázni. Ezenfelül önzetlen és jól passzol.
9. Anthony Bennett Minnesotta Timberwolves Egy erőteljes, energikus kiscsatár, erőcsatár kombó, aki remekül illeszkedne a Timberwolvesbe. Lehet hogy már hamarabb elviszik mint a kilencedik.
10. Cody Zeller Portland Trail Blazers J.J. Hickson helyére, cseréjének remek lenne egy képzet, jól védekező magasember.
11. Kelly Olynyk Philadelphia 76ers Kelly Olynyk egy használható magasember, akire a 76ersnek nagy szüksége van.
12. Shabazz Muhammad Oklahoma City Thunder Az Oklahoma City Thundernek esélye van egy használható kettest szerezni, aki erős és megtalálja az utat a gyűrűig.
13. Shane Larkin Dallas Mavericks Shane Larkin egy jó kis irányító, akit szeretne megszerezni a Mavericks, de lehet hogy ezzel a pickkel szereznek egy már több ideje játszót is (elcserélik).
14. Dennis Schroeder Utah Jazz A Jazz egy fiatal német kisemberrel lenne gazdagabb, aki tud pontokat dobni.
15.  Gorgiu Dieng Milwaukee Bucks A Bucksnak kell egy center, aki tud pontokat dobni és védekezni. Dieng az.
16. Mason Plumlee Boston Celtics A Boston Celticsnek centergondjai vannak és Plumlee az egyetemi szezon elején megállíthatatlan volt. Hátha az NBA-ben is az lesz.
17. Kentavious Caldwell-Pope Atlanta Hawks A Hawks egy jó kis dobóhátvédet kap, ha őt választja. Távolról jó dobó és nagyon atletikus.
18.  DeShaun Thomas Atlanta Hawks Egy nagyember feltehetőleg cserének. Bár ha Josh Smith eligazol nagyobb szerepet kaphat. 
19.  Dario Seric Cleveland Cavaliers Dario Saric egy jó kinti dobó, aki nagyon érti a játékot. Jól passzolna a Cavaliersbe.
20. Jamaal Franklin Chicago Bulls Jamaal Franklin egy remek adottságokkal rendelkező dobóhátvéd, de még egy kicsit éretlen.
21. Tony Mitchell Utah Jazz Fizikálisan remek, de egy kis egyetemről jött tehát statisztikái nem számítanak sokat. Ő lehet az új Damian Lillard (ő kiscsatár, de ugyanúgy névtelen egyetemről). 
22. Tim Hardaway J.R Brooklyn Nets Egy pontdobó játékos, aki megteremti magának a helyet. A Brooklynnak eljönne egy.
23. Isiah Canaan Indiana Pacers Egy jó kinti dobó, aki képes pontokat szerezni. Ez kell az Indiana támadógépezetébe.
24. Steven Adams New York Knicks A New York Knicksnek nem feltétlenül van szüksége egy centerre, de ő még csak 19 éves. Tudjuk a Knicks még a draftról is 31 éveseket választ.
25. Giannis Adetokunbo Los Angeles Clippers A fiatal görög játékos nagy tehetség lehet, de még nem bizonyított az NBA többi reménysége között.
26. Allen Crabbe Minesotta Timberwolves Egy játékos, aki Steve Novakhoz hasonló játékos lehet.
26. Rudy Gobert Denver Nuggets Egy atletikus center, aki a Nuggets centergondjait is enyhíthetné. Erre minden esélye megvan, szinte csak én raktam ilyen hátra a listán.
28. Sergey Karasev San Antonio Spurs A San Antonio Spurs szívesen draftol európai játékosokat, ráadásul Karasev kívülről jól dob, okosan játszik és még csak 19 éves lehet hamarabb elviszik.
29. Lucas Nogueira Oklahoma City Thunder Az Oklahoma Citynek kell egy center és Lucas Nogueira nem egy utolsó választás. Védekezésben jó de még van még mit tanulnia támadásban. Dehát Perkinshez képest.
30. Jeff Whitney Phoenix Suns Egy remek blokkoló és egy remek blokkoló mindig jól jön.

Te is elkészítheted a saját mock draftodat ezen az oldalon: http://br.draftpredict.production.sportstechinc.com/2013/643

jó szórakozást!

Szabadon igazolható játékosok nyáron

2013.06.23. 17:04 | balko67 | Szólj hozzá!

Ezek a játékosok maguk döntik el, hogy melyik ajánlatot akarják elfogadni, mert előtte a csapatuk nem kínált nekik új szerződést, vagy elbocsátották őket. Nézzük ebben a kategóriában kik a legnagyobb nevek és hova mehetnének.

Dwight Howard

Howard lehet marad a Lakersnél. Ennek ellenére sok csapat fog harcba szállni érte. Centergondokkal küzd a: Celtics, a 76ers, a Bucks, a Bobcats, a Mavericks és még sorolhatnánk. Mivel nincs csapata és nem valószínű, hogy belemegy egy sign and trade-be nem lehet elcserélni. A sign and trade-ben a játékost előbb leszerződtetik, majd elcserélik. Reális állomáshely lehet egy bajnoki címre ácsingózó Howardnak a Mavericks. A Houston is elképzelhető lenne számára. Milyen jó csapat lenne a Rockets vele. A Bucks is a konferencia egyik legjobbja lehetne, de onnan meg lehet hogy elmegy Monta Ellis, sőt Brandon Jenning is.

Chris Paul 

Chris Paul egy egész klubot tud megváltoztatni. Sok csapat verseng érte, de a Clippers mindent megpróbál majd, hogy megtartsa. A Houstonba érdekes lenne, a Mavericksnek nagyon nagy szüksége van rá, mint minőségi irányító, a Hawks egy nagy sztárra spórolva engedte el Josh Smith-t. Akármelyik csapat viszi el fényes jövő előtt áll.

Josh Smith

Josh Smith egy remek játékos, aki középtávolról és a festékből is veszélyes. A Hawks szeretné megtartani, de nagy valószínűséggel távozik. Én személy szerint a Philadelphia 76ersben képzelném el. A szokásos Houston, Dallas és a többiek őt is megpróbálják megszerezni. Nem hiszem, hogy Nowitzki helyett szerződtetné majd a Mavericks, ezért inkább a rakétáknál lenne jó helye. 

Andrew Bynum

Nem tudom melyik csapat fogja bevállalni azt, hogy egy kiváló fiatal játékost szerződtessen, aki csak néha néha egészséges, ráadásul ha nem az akkor megsérül bowlingozás közben, flamencózik stb. Talán a Charlotte Bobcats bevállalná.

David  West

Szerintem mindenképp marad a Pacersben. Ennyi.

Al Jefferson

Őt is rengeteg csapat próbálja elvinni, mint Howardot. a szokásos Atlanta, Dallas, Houston trió mellé ide még beszáll a Washington Wizards és a New Orleans Pelicans. A két utóbbi playoff csapat lehetne vele. 

Manu Ginobili

Ő is marad. Ginobili nem fejezi majd be a pályafutását máshol csak a San Antonióban.

Andre Igoudala

Andre Igoudala egy jó védő, aki kell a Nuggetsbe. A Hawksnak is kell egy jó dobóhátvéd, hogy a Jazzről már ne is beszéljünk. A Utah egy élcsapat lenne, ha sikerülne megtartani Paul Millsappet, Al Jeffersont és megszerezni Andre Igoudalát. Erre azonban nagyon kevés az esély. Főleg hogy lehet Igoudala is szívesebben maradna Denverben.

Paul Millsapp

A másik Jazzt nagy valószínűség szerint elhagyó magasember jó lehetne Josh Smith helyére Atlantába. Vagy ha Smith marad, akkor szóba jöhet a Dallas, Houston csapat, de a Mavericksnek ugye van egy Nowitzki-ja, aki mondjuk már nem a régi de akkor is. 

Monta Ellis

Monta Ellis nem lenne rossz Dallasba. Képes sok pontot szerezni, de a védekezésével még lehetne mit kezdeni. Mindenképpen szüksége van egy pontdobára a Mavericksek és Ellis a jobbak közé tartozik.

Ez csak egy ízelítő volt a nyár eseményeiből. Nemsokára draft, amivel holnap részletesen foglalkozok.

Címkék: átigazolások Jazz Lakers Bobcats Nuggets Rockets Pacers Hornets Bucks Hawks Wizards Mavericks Clippers Pelicans

Az NBA nagydöntő meccsei

2013.06.21. 10:30 | balko67 | Szólj hozzá!

Első meccs: Tony Parker kosara

Az első meccset hatalmas várakozás előzte meg. Mint minden NBA nagydöntőt. A korai Heat vezetés egészen a harmadik negyed végéig nagyjából kitartott, amikor is az eladott labdákból feljöttek a san antonióiak. A végén, mikor a Spurs 90-88-ra vezetett Tony Parker csúszva-mászva, de valahogy bedobta a négy pontos különbséget jelentő kosarat, amit már nem lehetett egy hárompontossal kiegyenlíteni. Máshogy sem sikerült. Mindegyik meccsről készült egy remek kisfilm is. Ez az elsőről:

Második meccs: James blokkja

Szorosan indult a meccs, az első negyedben döntetlenre álltak a csapatok és a második félidő kezdetén is csak 50-45-re vezetett a Heat. A negyedik negyedben aztán bekattant valami. A Spurs adta el a labdákat és nem tudott dobóhelyzetbe kerülni, míg a Heatnek minden bement. És aztán jött James nagy blokkja szerencsétlen Tiago Splitteren. A mérkőzésen Mario Chalmers volt a meglepetésember, aki 19 ponttal vette ki a részét a kiütésből. Danny Green hármasai itt még nem voltak elegek a győzelemhez...

Harmadik meccs: a Green & Neal show

A Spurs kiütéses győzelme is szorosan indult, de aztán néhány Gary Neal triplával egy kicsit elhúzott a San Antonio. Ettől megjött az önbizalmuk, a Heatnek viszont elment, ráadásul Danny Green is belelendült. De még hogy! 9-ből hetet vágott be a meccsen. Neal tízből hattal zárt. Ezen a meccsen a duó segítségével megdöntötték az döntőben egy meccsen dobott hárompontosok rekordját. 

Negyedik meccs: Wade & James show

Ezt a meccset élőben nem láttam, úgyhogy inkább a videóra hagyatkozok. abból kitűnik, hogy egymás mellett haladtak a csapatok, majd Dwyane Wade megadta a szükséges lökést a Heatnek, így sikerül elérniük, hogy a párharc biztosan Miamiban fejeződjön be. 

Ötödik meccs: Manu a big boy game-en

Manu Ginobili a szezonban először kezdett és ezzel ő lett Marcus Camby után a második, aki egyszer sem kezd az alapszakaszban és a rájátszásban, majd a döntőben a kezdőötös tagja lesz. Manu élt is a lehetőséggel. Megadta a lökést az elején a Spursnek és így a meccs abból állt, hogy a Miami kapaszkodott, visszajött, majd megint lecsúszott. Hiába játszott Ray Allen zseniálisan, Tony Parker 26, Danny Green és Manu Ginobili 24 pontjára nem volt elég fegyvere a Heatnek.

Hatodik meccs: fejvédő, Allen, blokk

A hatodik meccset a Spurs kezdte jobban, főleg Tim Duncan volt remek az első félidőben de végig szoros volt. A vége felé ellépett a Spurs 5 ponttal Tony Parker remek triplájával és kettesével. Szinte mindenki azt hitte eldőlt, néhányan még haza is indultak. A bedobás után LeBron James -aki elvesztette a fejvédőjét és utána megtáltosodott- az első hárompontost mellédobta, viszont a támadólepattanó után újra hozzákerült a labda és ezúttal már nem hibázott. Kawhi Leonard csak az egyik büntetőt dobta be így három pontos különbségnél jöhetett a Heat. Ismét Jameshez került, de most is hibázott, de a lepattanót Bosh szedte le, aki kiosztotta Ray Allennek a sarokba és 5.2 másodperccel a vége előtt ő be is dobta. A hosszabbításban három pontos Heat vezetésnél a Spurs dobta be a labdát az oldalvonalról, de Danny Green nehéz hárompontoskísérletét Chris Bosh leblokkolta. Ezzel jöhetett a hetedik meccs.   

Hetedik meccs: Shane Battier és Lebron James triplái

A hetedik meccset a Spurs kezdte jobban és érezni lehetett az feszültséget a levegőben. Új faktor érkezett a sorozatba Shane Battier személyében. Danny Green és Gary Neal kiégett, így a Heat operált a hármasokkal. Nem is rosszul. LeBron James 5-10-et, Battier 6-8-at dobott messziről. Bosh nem dobott pontot. Hiába volt Leonard és Duncan is remek a másik oldalon, csak megközelíteni tudták a Miamit. Tony Parker 10 ponton ragadt. A meccs végére elfogyott a San Antonio, mind testben, mind lélekben, így a Miami Heat az NBA 2013-as bajnoka a Spurs 95-88-as leverésével.

Június 27-én Draft, októberben a 2013-14-es szezon. Addig nyár van, ahol a szabadügynökökre összpontosul majd a figyelem. Akkor is érdemes lesz majd követni az NBA-t.

Heatlogo.png

Címkék: videó összefoglaló eredmények playoff Heat Spurs Rekord

Furcsa szokások a ligában

2013.06.19. 15:57 | balko67 | Szólj hozzá!

A Miami Heat megnyerte a hatodik meccset, amivel a sorsdöntő hetedik meccsre is sor kerül. A hatodik derbin LeBron James elvesztette a fejpántját és utána mintha megszűnt volna addigi szenvedése. Nyilván nem a fejpánt az oka az egésznek, de azután már nem vette vissza és a Heat meg is nyerte a találkozót. Íme még néhány furca szokás röviden, mert a számítógép a meleg miatt bármikor kikapcsolhat. Ezért nem tudtam írni az elmúlt két nap.

Michael Jordan rövidnadrágjai:

Michael Jordannek az 1982-es egyetemi bajnoki cím után, amit a North Carolina egyetem színeiben nyert meg megtartotta a meccsen viselt rövidnadrágot. Szerinte szerencsét hozott. Minden NBA meccsén a mez alatt ott volt North Carolina egyetem nadrágja. Ő miatta alakult ki a hosszú nadrág divatja, mert el kellett rejtenie a rövidebbet.

Caron Butler eltiltásai:

Caron Butlernek középiskolában alakult ki az a szokása, hogy a meccs előtt megissza egy két literes Mountain Dew (amerikai energia ital) felét. Mikor Washingtonban játszott elvették tőle és eltiltották a meccsek előtti ivástól, mert rossz hatással lehet a teljesítményére. Na meg persze az egészségére is. Második balhéja is volt, ugyanis imád szívószálat rágcsálni. Mindig kért a McDonald's-ból, a Burger King-ből, vagy a Wendy's-ből újat ha ott járt. Egy meccsen tizenkettőt is elrágcsált. A kispadon felvágta őket, hogy beleférjenek a szájába. Ettől is eltiltották, nyilván nem akarták hogy megfulladjon.

Jason Terry alvása:

Jason Terry a mecsek előtt mindig az aktuális ellenfél nadrágjában alszik. Ezek viszont nem az NBA Store-ból vannak, hanem már meccsen is viselték őket. Sok ismerőse van, akik meg tudják szerezni az ellenfél használt  mezét. 

LeBron James kézfogása:

LeBron Jamesnek a csapat minden egyes tagjával titkos kézfogása van. És mindenkivel más. És minden évben más.

A Boston Celtics menüje:

A Boston Celtics játékosai nagyjából Kevin Garnett érkezése óta a kezdés előtt egy órával mindig megesznek egy mogyoróvajas-lekváros szendvicset. Egy bajnoki címet már szereztek ezzel a módszerrel, de idén meglehetősen halványak voltak. Persze Rondo nélkül. 

Ray Allen szigorú menetrendje:

Ray Allen meccsnapokon minden délelőtt 11:30-tól délután 1-ig alszik, 2:30-kor mindig csirkét eszik rizzsel és három órával a meccs előtt elmegy dobálni. Elég unalmas lehet ezt ennyi idő után is csinálni, de az ő triplájával harcolta ki a hosszabbítást a Heat, tehát működik ez a dolog. A rekordjairól, amiket Danny Green megdöntött ne is beszéljünk.

Rip Hamilton zuhanyzása:

Rip Hamilton minden bemelegítése után lezuhanyzik. Saját elmondása szerint, csak így tud koncentrálni. 

Ezzel pedig remélem sikerül visszazökkeni a napi egy bejegyzés mederbe. Addig is GAAMEEEE SEVEEEN!!!!!!!!

Címkék: érdekesség Bulls Clippers

A legkésőbbi drafthelyen elkelt legjobb játékosok

2013.06.16. 19:45 | balko67 | Szólj hozzá!

Hanyadik helyen draftoltolták Manu Ginobilit? Lehet, hogy azok, akik csak a 2000-es években látták játszani harmadik helyet mondanának. Lehet, hogy azok, akik most látják, de tudják milyen jó volt tizenötödik helyet mondanának. Akik meg csak most látják harmincötödiket. Az igazság az 57, vagyis utolsó előtti. Egy ötös listát csináltam a hozzá hasonló meglepetés emberekből.

5: Anthony Mason: 1988-as draft 53. hely

Anthony Mason egy nagydarab, jól pattanózó játékos volt, aki az 1994-95-ös szezonban az év legjobb cseréje lett. 1996-97-ben az év harmadik legjobb ötösébe választották be, ráadásul a szezon második legjobban védekező csapatában is helyet kapott. Ebben ez időben három körből állt a draft, de ez még semmi a régebbi idők 10 köröseihez képest.Mason.jpg

4: Marc Gasol: 2007-es draft 48. hely

Marc Gasol stabil 10 pont 8 lepattanós játékos. Idén ő lett az év védekező játékosa és tavaly az All-Star gálára is bekerült. A 48. helyen nem sok jó játékost találtak, az éles szemű játékosmegfigyelők. De ez még viszonylag elől van a lista többi helyezettjéhez képest.Gasol.jpg

3: Mark Eaton: 1979-es draft 72. hely

A 72 csalóka, mert itt összesen 200-at választottak a csapatok, de a mostaninál kevesebben mutatkoztak be a ligában. Eaton bemutatkozott és az NBA történetében a legtöbb blokkot átlagolta meccsenként. 223 centisen ez el is várható.mark-eaton.jpg

2: Ben Wallace: 1996-os draft, nem kelt el

Nem kellett senkinek, majd a Wizardba került, onnan a Magicbe, majd a Grant Hill csere részeként Detroitba került. Itt az NBA legjobb védekező játékosa lett. Pontdobásban szörnyű, lepattanózásban és blokkolásban elsőrangú.big ben.jpg

 1: Manu Ginobili: 2000-es draft 57. hely

Az argentin játékos, azért kelhetett el későn, mert szinte csak két csapat draftol Európából. A Toronto Raptors és a San Antonio Spurs. A Spurs pedig nemigen szokott elől választani az állandó playoff szereplés miatt. A lényeg az, hogy a trükkös és jól dobó argentin az NBA-ben kötött ki és beírta magát annak történelmébe.Manu.jpg

A nyári szünet beköszöntével most már remélem, hogy naponta tudok bejegyzést írni. Nehéz lesz majd témát találni, de idő az van. A döntő, pedig 2-2-re áll és ma hajnalban lejátszák az ötödik meccset is.

Címkék: érdekesség eredmények playoff Jazz Spurs Knicks Pistons Grizzlies

Maurice Cheeks és a legjobb labdaszerzők

2013.06.11. 19:02 | balko67 | Szólj hozzá!

A Miami Heat kiütötte a San Antonio Spurs csapatát a második meccsen. Közben Lionel Hollinst kirúgta a Memphis Grizzlies és a Pistons a Thunder eddigi segédedzőjét, a volt remek védőt Morris Cheeksszet szerződtette vezetőedzőnek. Nézzük meg ki szerezte a legtöbb labdaszerzést percenként karrierje során. Egy aktív játékos is van a top 10-es listán. Ez pedig:

10: Chris Paul

Chris Paulnak remek érzéke van a labdalopáshoz. És a pontszerzéshez és így tovább. Valószínűleg őt már mindenki ismeri ezért nem is részletezem. Lesznek még ismeretlen játékosok.

9: Doc Rivers

Őt is ismerjük csak nem feltétlenül játékosként. Viszonylag kevés játékidő alatt sok labdát szerzett és még mindig ő adta a legtöbb gólpasszt az Atlanta Hawks történetében. Védekezésben szinte mindenki ellen használható volt.   

8: Maurice Cheeks

Cheeks védekezésben fantasztikus volt. Akármikor ott termett és lecsapott egy passzra, vagy ha valaki nem fedezte eléggé a labdát. Közepes pontszerző és nagyon sokat passzoló irányító volt, aki most ugye edzőként tevékenykedik. 10-es mezben játszott pályafutása nagy részében és percenként 0,6-szor szerzett labdát. Paul és Rivers is, de az ezrelékekkel Cheeks jön ki jobban.

7:  Mookie Blaylock

Elképesztően agresszívan támadta a labdát a hárompontosdobásban is jártas kisember, aki legnagyobb sikereit szintén a Hawksnál érte el a kilencvenes években. Ő három ezreddel előzi meg Mo-Cheekset. Elképesztő szoros tehát.

6: John Stockton

John Stockton kétszer jutott a döntőbe, de egyszer sem nyert. A passzsávokat remekül olvasta, jól mutatja, hogy övé minden idők legtöbb labdaszerzése az NBA-ben. Egydimenziós sem volt, mert övé minden idők legtöbb gólpassza is. 22 éves korától 40 éves korában történő visszavonulásáig a Utah Jazz tagja volt. Pontátlaga szokásos 15 meccsenként. Szokásos az ebbe a listába bekerülő játékosok között, akik nem a pontszerzésükkel, hanem remek védekezésükkel és önzetlenségükkel voltak hasznosak csapatuk számára.

5: Lafayette "Fat" Lever

Fat Lever rendkívül sokoldalú volt. Mind támadásban mind védekezésben nagyon fontos láncszeme volt a Portland Trail Balzers, a Denver Nuggets és a Dallas Mavericks csapatának is. A Portlandben és a Dallasban csak kiegészítő ember volt többnyire, de a Nuggetsben a klubtörténelem egyik legjobb játékosa vált belőle. Az 1988-89-es szezonban 9.3 lepattanót, 7.9 gólpasszt és 19.8 pontot átlagolt 2.7 labdaszerzés mellett meccsenként. Ő karrierjében 0,7 labdát szerzett percenként.

4: Nate McMillan

A Portland Trail Blazers edzője volt nemrég a negyedik helyezett. A nyolcvanas, kilencvenes években az elveszett labdák rendre nála kötöttek ki. Vezéregyéniség volt és ennek a listának a színvonalát jól mutatja, hogy a legtöbb itt szereplő játékos edzőként is kapott állást. Ez magas játékintelligenciájú játékosokra vall, akik jól láttak a pályán.

3: Michael Ray Richardson

Az NBA egyik legnagyszerűbb játékosa lehetett volna, ha nem tiltják ki a ligából drogozás miatt. Azután a játék minden elemében kiemelkedő kisember Európában folytatta pályafutását.

2: Qiunn Buckner

Buckner a Celtics csereirányítója volt, akinek sok tehetsége nem volt, de ezt szorgalommal pótolta. És remek játékintelligenciával. 0,823 labdát szerzett percenként. 1983-84-ben NBA bajnok.

1: Alvin Robertson

Minden idők egyik legjobb védője. Már írtam is róla egy önéletrajzot. Egy rövidet még régen. Ő percenként 0,855 labdát csent el az ellenfelektől. 

A Heat-Spurs döntő tehát 1-1-ről folytatódik.

Címkék: történelem életrajz érdekesség eredmények 76ers playoff Heat Jazz Spurs Thunder Edzők Celtics Nets Nuggets Hawks Clippers Rekord

süti beállítások módosítása