Naptár

2012
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Kategóriák

A másik blogom:

Facebook oldal

Feedek

Bejegyzések

Vince Carter Top 100 zsákolása

2012.08.26. 12:45 | balko67 | Szólj hozzá!

Címkék: videó

A Dwight Howard csere

2012.08.26. 12:40 | balko67 | Szólj hozzá!

Az Orlando a Los Angeles Lakersbe küldi a center Dwight Howardot, az irányító Chris Duhont, és az erőcsatár Earl Clarkot. Philadelphiába a dobóhátvéd Jason Richardsont. A Lakers Philadelphiába küldi a center Andrew Bynumot, az erőcsatár Josh McRobertset, és a szintén erőcsatár Christian Eyengát egy 2017-es elsőkoros draftlehetőséggel együtt. Philadelphia Denverbe küldi a kiscsatár Andre Iguodalát. Az újonc kiscsatárt Moe Harklesst, és a centert Nikola Vucevict egy nyilvánosságra nem hozott elsőkörös draftlehetőségel a Magicbe .
A Denver a Magicbe küldi a dobóhátvéd 
Arron Afflalót, a kiscsatár Al Harringtont és egy 2014-es elsőkör végi draft lehetőséget.

Megjegyzés: A Lakers azzal hogy, megszerezte Dwight Howardot ( nem mintha Andrew Bynum nem bizonyított volna), Steve Nasht egyértelműen a liga egyik legjobb csapata lettek. Szerintem ők jártak legjobban a cserével.

A 76ers szerintem a másik nagy nyertese ennek a cserének. Andrew Bynum tavaly remekelt, ráadásul Jason Richardson és tehetséges fiatalok is érkeztek a csapathoz.

A Denver megvált két hasznos játékostól ebben a cserében André Igoudaláért. André Igoudala igazi vezére volt tavaly a Philadelphiának most Denverben kell bizonyítania.

Az Orlando Magic megkezdte az újjáépítést ezzel a cserével. Egy fiatal (Arron Afflalo) és egy rutinos (Al Harrington) érkezett a csapathoz szerintem makszimum a rájátszás első köre sikerülhet ennek a csapatnak.

Címkék: 76ers átigazolások Magic Nuggets

Dream team vs. Team USA 2012 4. ,erőcsatárok

2012.08.26. 11:50 | balko67 | Szólj hozzá!

'92: Charles Barkley                  1

Barkley (Magic Johnsonnal ellentétben) a 1992-93-as szezon után kapta volna a pontot. Remekül játszott égész idényben átlagban 27.6 pontot és 10.1 lepattanót szerzett. Ennek ellenére a Philadelphia még a rájátszásról is lemaradt. Az olimpián hiába lett csapata legjobb pontszerzóje, ez a pont a csapatsikerek miatt Kevin Duranté. A Dream Team már csak egyenlíthet.

SC.jpg

'12: Kevin Durant                     3

Kevin Durant lett a liga legjobb pontszerzője, a Oklahoma City pedig döntősként zárta a szezont. Kevin Durant még csak a 2007-08-as NBA szezon óta játszik a ligában, de máris a liga egyik legjobbjátékosává fejlődött. Azért kapja a pontot Charles Barkley előtt, mert "Sir Charles" ugyan hatalmas karriert futott be, de Durantnek már van egy NBA döntője. "KD"-nek rengeteg lehetősége van még fejlődni ,ugyan Charles Barkley komplettebb játékos volt, de a csapatsikerek az olimpia évében elmaradtak.

KD.jpg

Címkék: érdekesség USA

Az alapszakasz 10 legszebb jelenete

2012.08.25. 19:48 | balko67 | Szólj hozzá!

Címkék: videó Top 10

Dwayne Wade Chicagóról

2012.08.25. 19:29 | balko67 | Szólj hozzá!

Nagyon kemény volt, életem egyik legnehezebb döntését kellett meghoznom,- beszél Wade a két évvel ezelőtti Chicagói látogatásárol- Chicagói srác vagyok és úgy nőttem fel, hogy Michael Jordant és a Chicago Bullst bálványoztam és ebben a mezben akartam játszani. Mikor Chicagóba mentem, hogy átvegyem a 3-as számú mezemet, úgy értem ez a nap teljesen felkavart engem. Hazamentem felvettem a mezt, úgy értem megint gyerekké váltam.

Sajnálom őt -mondja Wade Roseról- Mindannyiunkat foglalkoztat a sérülés és mikor sérültek vagyunk abban reménykedünk, hogy ez nem hat ki az egész szezonunkra. Így egy srác, mint D-Rose aki egész évben sérülésekkel küszködött, komoly sérülésekkel és ez nagyon letörte. És én szomorúan láttam.

Nem akartuk ezt, azt akartuk, hogy játszon a Bulls. A legjobb csapatok ellen akartunk játszani.- mondta Wade- Azt akarjuk, hogy ő és a családja jól legyen, Jól játszott és lélekben is erős volt, kívülről úgy nézett ki él-hal a játékért, szurkolok neki.

Úgy gondolom Derricknek nagyon jó csapata van. Nem kellenek hatalmas sztárok, hogy megnyerd a bajnokságot. Mint a 2004-es Detroit Pistons, nekik nem voltak sztárjaik. Jó játékosaik voltak és hosszú cserepadjuk. Tehát nem kellenek nagy sztárok, -mondja Wade- a Chicagónak jó játékosai, hosszú cserepadja van ahogy az elmúlt két idényben láttuk is.

Nem mondom azt, hogy a Bullsért fogok küzdeni, hogy megnyerje a bajnokságot, de ki tudja mit hoz a jövő.DvR2.jpg

Címkék: Heat Interjú

Dream team vs. Team USA 2012 3. ,kiscsatárok

2012.08.25. 10:33 | balko67 | Szólj hozzá!

'92: Scottie Pippen                   1

Scottie Pippen és a Chicago Bulls bajnoki címet szerzett abban az idényben, akárcsak vetélytársa LeBron James. Pippen 1991-92-ben 21 pontot átlagolt 7 gólpassz és 8 lepattanó mellett. A többnyire Jordan segédeként remekül funkcionáló Pippen ebben az idényben jobban blokkolt a saját maga átlagteljesítményénél (1.1), de kevesebb labdát szerzett nála.

Pippen.jpg



'12: LeBron James                    2

 

LeBron egész szezonban parádézott ennek ékes bizonyítéka, hogy ő lett az alapszakasz és a döntő MVP-je is. Sok tripla-duplát  ért el, a Playoffban 30.3 pontot átlagolt. Persze ő sem egyedül nyerte meg a Miaminak a az NBA-t. Dwayne Wade, Chris Bosh mellett a kiegészítő emberek közül hol egyik, hol másik parádézott. A döntőben az Oklahoma ellen 4-1-el nyertek bajnoki címet. Nem is lehet kérdés ez a pont Jamesé.

Lebron.jpg

 

 

 

 

 

Címkék: érdekesség USA

Wilt Chamberlain

2012.08.24. 12:43 | balko67 | Szólj hozzá!

A kezdetek

Wilton Norman Chamberlain 1936-ban született  Philadelphiában egy kilencgyermekes családban. A kezdetekkor törékeny volt és nem érdeklődött a kosárlabda iránt. Wilt gyorsan futott és nagyot ugrott ,úgyhogy azt gondolta ideje lenne elkezdeni sportolni. Philadelphiában akkortájt a kosárlabda volt az úr ezért ő is azt választotta.

Középiskolai karrier

Wilt az Overbrook Panthers szineiben első szezonjában 31 pontot átlagolt, és jövőbeli NBA-s csapattársával Guy Rodgersel 1953 a West Catholic ellen megnyerték a Philadelphiai bajnokságot. A következő szezonban Wiltnek már volt 71 és 40 pontos meccse is. Ebben az idényben a South Catholic ellen nyertek városi bajnokságot. Chamberlain utolsó középiskolai szezonjában volt már  74,78,90 pontos meccse egymás után! A döntőben a változatosság kedvéért most a West Catholic-ot győzték le a döntőben. 

Egyetemi karrier

Chamberlain a Kansas Universityt (KU) választotta első meccsén 42 pontot, 29 lepattanót, és 4 blokkot ért el. 1956 December 3. Wilt egyszerre két KU rekordot is megdöntött, ugyanis 52 pontot és 31 lepattanót szerzett. Wilt eközben egyetemi bajnokságot nyert futásban és hármasugrásban zsinórban három éven keresztül. 1957-ben a San Francisco University legyűrésével megszerezte a KU első bajnoki címét ,Chamberlaint pedig az egyetemi hírességek csarnokába választották. Aztán két év után több pénz reményében a Harlem Globetrottershez szerződött.

Profi karrier

HARLEM GLOBETROTTERS (1958-1959): 

Chamberlain, noha csak egy évig volt a csapatnál a 13-as mezét visszavonultatták és elsőként léptek fel a szovjetúnióban (ahol a akkori főtitkár is ott volt).

PHILADELPHIA/SAN FRANCISCO WARRIORS(1959-1965):

Chamberlain végül bemutatkozott az NBA-ben. A Philadelphiai csapat ekkortájt nemigen tudott megbírkózni a Boston dinasztiájával. Második idényében Wilt már meccsenként 50.4(!!) pontot és 25.7 lepattanót szerzett, de a csapat nemigen került előrébb. Következő évben már San Francisco Warriors néven óriási csalódást okoztak még a Playoffról is lemaradtak. Az aztán következő szezonban NBA döntőbe jutott a csapat ,de a Celtics ünnepelhetett. Ezután a vezetők úgy döntöttek elcserélik Wilt Chamberlaint.

PHILADELPHIA 76ERS (1965-1968):

Wilt első 76erses szezonja rögtön bajnoki címmel végződött.Alex Hannum vezetőedző megkérte Chamberlain,hogy néha passzolja le a labdát a csapattársainak. Az új szemlélet bevált Wilt pályafutása során először nem lett gólkirály ,de csapat 81 meccsből 68 nyert. A döntőben pont Wilt volt csapatát a Warriorst győzték le hat meccsen. Chamberlain még egy keleti döntőt ért el a Philadelphiával, ott a Boston jelentette a végállomást.

LOS ANGELES LAKERS (1968-1973)

Wilt Chamberlain új csapata  Elgin Baylorral és Jerry Westel kiegészülve háromszor jutott az NBA döntőjébe. Először a Celtics ellen aztán a Knicks ellen elvesztették, de 1971-72-ben sikerült megnyerniük a Knicks elleni hatmeccses párharcot.

Ezután Chamberlain egy rövid ABA kitérő után visszavonult, mint az NBA első és máig egyetlen egy meccsen száz pontot dobó játékosa. Hozzá kell tenni azt is, hogy mikor Wilt játszott még nem sokan tudtak rajta kívül zsákolni, alacsonyabbak voltak a játékosok. De ettől függetlenül Wilt Chamberlain úgy vonult vissza, mint az NBA valaha volt egyik legjobb játékosa.

Wilt.jpg

Címkék: életrajz

Dream team vs. Team USA 2012 2. , dobóhátvédek

2012.08.24. 11:15 | balko67 | Szólj hozzá!

'92:   Michael Jordan           1                           

Egy csúcsformában lévő Michael Jordan az egy csúcsformában lévő Michael Jordan akivel kevesen vehetik fel a versenyt.  Az olimpia idényében a döntőben a Portlandet kiverve lett bajnok a Bulls. Jordan átlagai 30.1 pont, 6.1 gólpassz, és 6.4 lepattanó 52%-al mezőnyből. Hiába volt Kobe Bryant is remek idén ez a pont MJ-nek jár.

MJ.jpg

'12 :  Kobe Bryant                        1

Kobe Bryant idén a Lakersel a Playoff Második körébe jutott. A szezon elején egymás után négy meccsen dobott    legalább negyven pontot. Végül 27.9 pontos átlaggal zárta a szezont, a csapat pedig a divízió bajnokaként. Az Playoff első körbén a Denver a padlóról felállva hetedik meccset tudott kiharcolni, de végül 4-3-al a Lakers ment tövább. A következő körben az Oklahoma már 4-1-el ejtette ki Bryantéket. A következő szezonra jött az elmúlt idényben legtöbb gólpasszt adó 38 éves Steve Nash, és az Orlandóból már egy éve elvágyódó Dwight Howard.

Kobe.jpg

Címkék: érdekesség USA

Tegnapi események:

2012.08.23. 15:56 | balko67 | Szólj hozzá!

A Celtics újraszerződtette Jeff Greent, a Dallas pedig Eduardo Najerát szerződtette a D-League-es  Texas Legends edzőjének.

Címkék: átigazolások

Dream team vs. Team USA 2012 1. ,irányítók

2012.08.23. 13:39 | balko67 | Szólj hozzá!

Posztról-posztra átveszem a dream team és a mostani team usa tagjait. ez persze nem mindig könnyű pl. Charles Barkley Kevin Durant ellen ,Dwayne Wade (aki sérülés miatt nem játszhatott)  Clyde Drexler, és így tovább.

Kezdőcsapatok:

'92: Earvin ''Magic'' Johnsonmagic_1.jpgmagic_1.jpg          0                  

Ha az olimpiát egy évvel hamarabb rendezik  biztos, hogy Magic nyert volna, de ekkor már  bejelentette, hogy Hiv fertőzött és ez az utolsó világversenye ( később még a 1995-1996-os NBA szezonra visszatért) ezért adom a pontot a jó formában lévő Chris Paulnak.                                  

 

 

 

'12:   Chris Paul              1                                     

Aki Blake Griffinnel karöltve a Playoff második körébe tolta a Clipperst. 2012-ben az olimpián főleg a passzokra helyezte a hangsúly bár voltak szakaszok amikor a betöréseket erőltette ( és be is jött neki). Sok labdát szerzett, kiváncsian várom, hogy fog szerepelni jövőre a  Clippers.

                                       

  
paul.jpg

                                                         

Címkék: érdekesség USA

süti beállítások módosítása