Naptár

2012
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Kategóriák

A másik blogom:

Facebook oldal

Feedek

Bejegyzések

A San Antonio Spurs szezonjának Top 10 jelenete

2012.09.02. 13:04 | balko67 | Szólj hozzá!

Címkék: videó Spurs Top 10

Az NBA történetének legtöbb labdaszerzést átlagoló játékosa.

2012.09.02. 12:56 | balko67 | Szólj hozzá!

              Alvin Robertson

Alvin Robertson a legkevésbé ismert a statisztikai elsők közül. Viszont ő lett a második, aki qaudruple-double-t(20 pont, 11 lepattanó, 10 gólpassz, 10 labdaszerzés) ért el. Alvin Cyrrale Robinson 1962-ben született az Ohio-i Berberton városában. A 190 cm magas dobóhátvéd az Arkansas egyetemről, hetedikként lett kiválasztva a San Antonio Spurs által az 1984-es Drafton(amin Hakeem Olajuwon elsőnek,Michael Jordan harmadiknak). 1986-ban ő lett az Év Legtöbbet Fejlődött Játékosa, bekerült az All-star gálára és ő lett az Év Védekező Játékosa is. Ebben az idényben a csapat az első körben kiesett a Playoffban a Lakers ellen. Még négy All-star gálán szerepelt és egymás követő 105 meccsen szerzett labdaszerzést(NBA rekord volt, de Chris Paul megdöntötte 108 meccsel). Csapatsikerek Robinsonnak egyáltalán nem jöttek szinte mindig olyan csapatnál volt amely rosszul szerepelt. Két Playoff párharca volt a Spurs tagjaként, de mindegyiket elvesztették. A Spurs után a Milwaukee Bucks, a Detroit Pistons és a Toronto Raptors következett. A Milwaukee-ba akkor érkezett mikor leszálló ágban voltak, a Detroithoz úgyszintén, a Raptors meg akkor játszotta az első szezonját. Tehát Robinson jó példa arra, hogy nem mindig kellenek csapatsikerek a rekordokhoz.Alvin.jpg.

Címkék: életrajz Spurs

Tegnapi események:

2012.09.01. 16:14 | balko67 | Szólj hozzá!

Az Orlando Magic James Borrego-t, Wes Unseld Jr.-t és Brett Gunning-ot nevezte ki segédedzőnek. Laron Profit-ot és Luke Stuckey-t játékos fejlődési segédedzőnek és Gordon Chiesa-t James Vaughn edző különleges tanácsadójának.

Címkék: átigazolások

Az Atlanta Hawks szezonjának Top 10 jelenete

2012.09.01. 16:08 | balko67 | Szólj hozzá!

Címkék: videó Top 10 Hawks

Joe Johnson

2012.09.01. 16:02 | balko67 | Szólj hozzá!

Joe Johnson idén nyáron csapatot váltott. Hét Atlantai idény után hagyta el a Hawks csapatát. Ahhoz a Brooklyn Netshez szerződött, amely megtartotta Deron Williams-t és Gerald Wallace-t. Ez a nagy hármas Brook Lopez-el kiegészülve jogal reménykedhet a Playoff szereplésben. Johnson a kinti dobások nagymestere. A 31 éves dobóhátvéd a nehéz helyzetekben sem roppan össze a rá nehezedő tehertől. A Boston Draftolta, de itt különösebben nem számoltak vele ezért elküldték a Phoenix Suns csapatához. Ott aztán kiteljesedett, mivel nagyon feküdt neki Mike D'Antoni edző játékstílusa, ami a sok lerohanáson és hárompontosokon alapult. Johnson utolsó Suns-os szezonjában már 47%-al dobálta a hárompontosokat és 17.1 pontot átlagolt meccsenként. Ebben az évben(2004-2005) a Phoenix az alapszakaszban a teljes mezőny legjobbja lett, de a rájátszásban a Nyugati Főcsoportdöntőben kikaptak a San Antonio Spurs csapatától akik a döntőben a Detroit Pistons-t 7 meccsen legyőzve lettek bajnokok. Joe Johnson ezután Boris Diaw-ért cserébe mehetett az Atlanta csapatához amely akkor a teljes mezőny leggyengébbjének számított. Két év további gyenngélkedés után Josh Smith és sok jó kiegészítő ember segítségével, a Johnson vezette Hawks bejutott a rájátszásba. Ott ugyan hét meccsen kikaptak a későbbi bajnok Bostontól az első körben, de bíztatóak voltak az előjelek a jövőre nézve. A következő szezonban Joe Johnson fantasztikusan játszva ismét betolta a csapatot a rájátszásba. Ott a Miamit kiverve bejutott a második körbe, de ott a LeBron James vezette Cleveland 4-0-el ütötte ki őket. 2009-2010-ben már 53 győzelem mellett csak 29 vereséget gyűjtöttek össze és keleten a harmadik helyen végeztek. Ebben a szezonban már Jamal Crawford, Josh Smith és Al Horford is hatékony segítséget nyújtott. Mivel Johnson igazi erőssége a pontgyártás meglepő, hogy ebben a szezonban az alapszakaszban ő adta csapatából a legtöbb gólpasszt is(4.9 ami nagyon kevésnek számít a többi csapat legjobb passzolóihoz képest). A Hawks ezúttal is a második körig jutott, itt a későbbi döntős Orlando ütötte ki őket. Azután az Atlanta ismét a második körig jutott, de itt a Bulls ütötte ki őket. Mielőtt megszokássá vált volna, hogy mindig a második körben esnek ki tavaly megszakadt ez a sorozat mert a Boston Celtics az első körben kiütötte őket. Így tart most ott Joe Johnson karrierje, hogy a Brooklyn Nets tagjaként próbál bajnokságot nyerni.Joe.jpg

Címkék: életrajz Nets

Alapszakasz MVP cím

2012.08.31. 20:04 | balko67 | Szólj hozzá!

Melyik poszton játszó játékosok szerezték a legtöbb alapszakasz MVP címet?

Irányító MVP-k: Bob Cousy(Boston Celtics), Oscar Robertson(Cincinnati Royals), Earvin "Magic" Johnson 3-szor (Los Angeles Lakers), Steve Nash 2-szer(Phoenix Suns). Összesen: 7

Dobóhátvéd MVP-k: Michael Jordan 5-ször(Chicago Bulls), Allen Iverson(Philadelphia 76ers), Kobe Bryant(Los Angeles Lakers). Összesen: 7

Kiscsatár MVP-k: Julius Erving(Philadelphia 76ers), Larry Bird 3-szor(Boston Celtics), LeBron James 3-szor (Cleveland Cavaliers,Miami Heat). Összesen: 7

Erőcsatár MVP-k: Bob Petit 2-szer(St. Louis Hawks), Charles Barkley(Phoenix Suns), Karl Malone 2-szer(Utah Jazz), Tim Duncan 2-szer(San Antonio Spurs), Kevin Garnett(Minnesota Timberwolves), Dirk Nowitzki(Dallas Mavericks). Összesen: 9

Center MVP-k: Bill Russel 5-ször(Boston Celtics), Wilt Chamberlain 4-szer(Philadelphia Warriors,Philadelphia 76ers), Wes Unseld(Baltimore Bulletts), Willis Reed(New York Knicks), Lew Alcindor/Kareem Abdul-Jabbar 6-szor (Milwaukee Bucks, Los Angeles Lakers), Dave Cowens(Boston Celtics), Bob McAdoo(Buffalo Braves), Bill Walton(Portland Trail Blazers), Moses Malone 3-szor(Houston Rockets,Philadelphia 76ers), Hakeem Olajuwon(Houston Rockets), David Robinson(San Antonio Spurs), Shaquille O'Neal(Los Angeles Lakers). Összesen:    26

Engem is meglep a centerek hatalmas fölénye. Főleg azért mert manapság az NBA-ben nem sok jó center van. Zárójelbe azt a csapatot tettem melynek színeiben a játékos MVP címet-címeket szerzett.  

Legtöbb alapszakasz MVP címet összegyűjtött csapatok:

7. 0 MVP cím: Brooklyn Nets,Toronto Raptors,Detroit Pistons,Indiana Pacers,Charlotte Bobcats,Orlando Magic, Memphis Grizzlies, New Orleans Hornets, Denver Nuggets, Oklahoma City Thunder.

6. 1 MVP cím: New York Knicks(Willis Reed), Miami Heat(LeBron James),Washington Wizards(Wes Unseld),Dallas Mavericks(Dirk Nowitzki), Minnesota Timberwolves(Kevin Garnett),Portland Trail Blazers(Bill Walton), Golden State Warriors(Wilt Chamberlain),Los Angeles Clippers(Bob McAdoo), Sacramento Kings(Oscar Robinson)

5. 2 MVP cím: Cleveland Cavaliers(LeBron James), Atlanta Hawks(Bob Pettit),Utah Jazz(Karl Malone)

4. 3 MVP cím: Milwaukee Bucks(Lew Alcindor/Kareem Abdul-Jabbar), Houston Rockets(Moses Malone,Hakeem Olajuwon), San Antonio Spurs(David Robinson, Tim Duncan), Phoenix Suns(Charles Barkley,Steve Nash)

3. 6 MVP cím: Philadelphia 76ers(Wilt Chamberlain,Julius Erving,Moses Malone,Allen Iverson), Chicago Bulls(Michael Jordan, Derrick Rose)

2. 8 MVP cím: Los Angeles Lakers(Kareem Abdul-Jabbar,Earvin "Magic" Johnson,Shaquille O'Neal,Kobe Bryant)

1. 10 MVP cím: Boston Celtics(Bob Cousy,Bill Russel,Dave Cowens,Larry Bird)

A trófeát legtöbször elhódító játékos: Lew Alcindor, később Kareem Abdul-Jabbar 6-szor.

A díj maga:MVP.jpg

Címkék: érdekesség

Az Indiana Pacers legutóbbi szezonjának Top 10 jelenete

2012.08.31. 18:14 | balko67 | Szólj hozzá!

Címkék: videó Top 10

Az Indiana Pacers álomcsapata

2012.08.31. 18:14 | balko67 | Szólj hozzá!

A saját magam által összeállított Indiana Pacers álomcsapat.

Irányítók:

Mark Jackson, aki fantasztikus passzokat adott egész pályafutása során. Ő törte meg John Stockton 7 éves gólpasszkirályi sorozatát. Az Indiana egykori döntős csapatának motorja.

Jamaal Tinsley, aki az előkészítések mellett a trükkökben is jeleskedett.   

Dobóhátvédek:

Reggie Miller, aki a legegyértelműbb választás ebbe a csapatba. Fantasztikus tripladobó és rengeteg győztes kosár szerzője. Ha Mark Jackson a 1999-2000-es csapat motorja akkor Reggie az autó.

Latrell Sprewell, aki remek dóbó és fantasztikus zsákoló volt. Az edző folytogatása miatt küldték el Indianából.

Kiscsatárok: Danny Granger, aki a mostani Indiana sztárja. Remekül dobja a hármasokat, de még jobb a palánk közelében. Idén a Playoffban hét meccsen kaptak ki a Miami-tól.

Ron Artest, aki ma már Metta World Peace néven a Lakers színeiben nyert két bajnoki címet. A Pacersben az év védekező játékosának választották. A hármasokat is remekül dobta.

Erőcsatárok:

Jermaine O'Neal, aki a Pacers vezéregyénisége volt a kétezres évek elején. Jó középtávolik, jó lepattanózás, remek palánk alatti munka.

Detlef Schrempf, aki közepes lepattanózás mellett remekül dobott távolról. Nem volt vezéregyéniség, de nagyon hasznos játékos.

Centerek:

Rik Smits, aki hiába nőtt 224 cm-re gyenge lepattanózó, viszont kétlábas horgai és remek tempóit szinte lehetetlen volt kivédekezni.

Roy Hibbert, aki még csak 25 éves, de az NBA egyik legjobb centerének tartják. Kiváló blokkoló, lepattanózásban évről-évre hatalmasat fejlődik, és Rik Smits-hez hasonlóan a horgai és tempói remekek.IND.jpg

Címkék: álomcsapatok Pacers

Hakeem Olajuwon Top 10 jelenete

2012.08.30. 15:34 | balko67 | Szólj hozzá!

Címkék: videó Top 10 Rockets

Tegnapi események:

2012.08.30. 15:33 | balko67 | Szólj hozzá!

A Houston elvesztette az erőcsatár Sean Williamst, a Washington pedig szerződtette a kiscsatár Martell Webstert.

Címkék: átigazolások

süti beállítások módosítása