Naptár

2012
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Kategóriák

A másik blogom:

Facebook oldal

Feedek

Bejegyzések

Tegnapi események:

2012.10.06. 19:15 | balko67 | Szólj hozzá!

A New York Knicks Rasheed Wallace-t szerződtette.

Címkék: átigazolások

Dirk Nowitzki

2012.10.06. 19:13 | balko67 | Szólj hozzá!

Dirk Werner Nowitzki 1978 Június 19-én született a Németországban található Würzburgban. Igazi sportcsalád volt az övék, mindenki sportolt valamit. Nagyon magas volt már gyerekkorában is. A DJK Würzburg volt az első profi csapata. Olyan jó teljesítményt nyújtott, hogy megválasztották az év német kosárlabdázójának. Nagyszerű dobásai miatt egész európa felfigyelt a német tehetségre. Ám ő mégsem itt, hanem az NBA-ben képzelte el a jövőt. A Milwaukee Bucks kilencedikként választotta az 1998-as Drafton. Itt aztán rögtön elcserélték őt Robert Traylorra. Nehezen indult az NBA karrierje. Első szezonjában a fizetési sapka tágítása érdekében kitették a keretből. Második szezonja már jobban sikerült a kezdőcsapatba került, ahol bizonyítani tudott.Harmadik idényében ő lett a második olyan játékos Robert Horry után, aki egy szezonban több mint 100 hármast és blokkot szerez. A csapat 1990 óta először érte el a rájátszást. A 2001-2002-es szezonban Nowitzki lett a második legjobban fizetett német sportoló Schumacher után. A csapat ismét a rájátszásba jutott, de a második körben kiestek. Nowitzkit beválasztották az All-star csapatba és az év európai kosárlabdázójának választották. 2002-03-ban Dirk lett az első európai játékos, aki több mint 2000 pontot dobott egy szezonban. A csapat is jól szerepelt, csak a Főcsoportdöntőben maradtak alul a San Antonio Spurs-el szemben. A következő szezonban már csapata vezérévé vált, de a bajnoki cím ezúttal sem jött össze nekik. A 2004-2005-ös szezon nem nagyon sikerült, viszont az azután következő évben egészen a döntőig menetelt a csapat. Ott a Dwayne Wade és Shaquille O'Neal vezette Miami Heat várt rájuk. Az első két meccset megnyerték, de a Miami zsinórban négy győzelemmel fordított. 2006-07-ben Nowitzki lett az első európai MVP. Fantasztikus teljesítménye ellenére a csapatsikerek elmaradtak, akárcsak az aztán következő szezonban. A 2007-2008-as szezonban viszont Dirk Nowitzki lett a Dallas Mavericks történetének legtöbb pontot szerző játékosa. A sorminta folytatódik Nowitzki remeklése ellenére 2008-09-ben is a második körben esnek ki a Playoffból. A következő szezoban is ötven alapszakasz győzelem fölött zár a csapat, de a rájátszásban összezuhannak. Nowitzki ebben a szezonban első európaiként több mint 20000 pontot szerez NBA karrierje során. Az áttörés 2010-2011-re jött össze. A jó alapszakasz után a rájátszásban is erőre kapnak. Nowitzki és társai a Főcsoportdöntőben az Oklahoma City Thundert kiverve a csapat történetének második NBA döntőjébe jutottak. Ott ismét a Miami Heat volt az ellenfél. Remek párharcban végül hat meccsen a Dallas kerekedett felül és Nowitzkit a döntő legjobbjának választották. Tavaly az első körben kiestek az Oklahoma City Thunder ellen. Ma Nowitzki ismét Németországban léphet pályára az Alba Berlin ellen. Dirk.jpg

Címkék: életrajz Mavericks

Tegnapi meccsek:

2012.10.06. 18:11 | balko67 | Szólj hozzá!

Fenerbahce 97-91 Boston Celtics

A Fenerbahce végig irányította a meccset a Bostonnál pedig nem a kezdő csapat játszott. Az óvatos stratégiának meg is lett az eredménye a Bo McCalebb által vezetett Fener diadalmaskodott.

Címkék: eredmények

Az NBA tavalyi előszezonjának Top 10 jelenete

2012.10.03. 19:17 | balko67 | Szólj hozzá!

Címkék: videó Top 10

Előszezon

2012.10.03. 19:06 | balko67 | Szólj hozzá!

Október 5-én megkezdődik az NBA előszezonja, de tényleges versengés csak Október 30-án veszi kezdetét. Idén Európai csapatok is segítenek az NBA csapatok felkészülésében. Név szerint Fenerbahce, Alba Berlin, Real Madrid, Montepaschi Siena, Olimpia Milano, Barcelona, Maccabi Haifa. Két meccs lesz Saghajban és egy Mexico City-ben. Az előszezon néhány meccsét az NBA TV, a Miami-New Orleans meccset Október 26-án az ESPN közvetíti. Az előszezon segít az edzőknek megtalálni a csapat gyenge pontjait, új tehetségeket felfedezni. Ezen a linken lehet meccseket nézni:http://www.phstream.com/2010/10/basketball-tv-watch-nba-live-stream.html. A legtöbben szerintem a hatalmas tehetségként kezelt Anthony Davis-re lesznek kiváncsiak(cikk Davis-ről:http://nbaelemzes.blog.hu/2012/09/06/anthony_davis). Az NBA szezon egy Washington Wizard-Cleveland Cavaliers meccsel indul.

A Detroit Pistons tavalyi szezonjának Top 10 jelenete

2012.10.01. 17:46 | balko67 | Szólj hozzá!

Címkék: videó Top 10 Pistons

A Detroit Pistons álomcsapata

2012.10.01. 17:45 | balko67 | Szólj hozzá!

Irányítók: 

Isiah Thomas, aki a betörések nagymestere volt. A Pistons nyolcvanas évek végi dinasztiájának legnagyobb alakja, a közönség kedvence volt.

Chauncey Billups, aki ma a Clippersben játszik. Klasszikus irányító tehát sokat passzol, de persze maga is gyakran vállalkozik pontszerzésre.

Dobóhátvédek:

Joe Dumars, aki Thomas-al együtt alkotta a Pistons hátvédsorát. Kinti dobásai életveszélyesek voltak.

Richard Hamilton, aki most a Bulls-ban csak árnyéka a Pistonsban játszó Richard Hamiltonnak. A 2004-es bajnokcsapatnak Billups mellett a másik kezdő hátvédje. A labdaszerzések és a kinti dobások a specialitásai.

Kiscsatárok:

Grant Hill, aki elképesztően sokoldalú játékos volt. A kilencvenes években a liga egyik legnagyobb sztárja.

Dave Bing, aki fékezhetetlen pontgyáros volt. A hatvanas-hetvenes években egyedül erőlködött, ennek következménye a pontkirályi cím 1967-68-ban.

Erőcsatárok:

Ben Wallace, aki nem a pontgyártásra, sokkal inkább a védekezésre helyezte a hangsúlyt. A se büntetőt, se középtávolit, sőt szinte ziccert dobni se tudó játékost NÉGYSZER választották meg a liga legjobban védekező játékosának.

Dennis Rodman, aki a támadólepattanók leszedésében volt a legjobb. A lepattanózás mellett a védekezés volt a szakterülete.

Centerek:

Bill Laimbeer, aki amellett, hogy közel annyi lepattanót(9.7) átlagolt ahány pontot(12.9) karrierje során, rendszeresen terrorizálta az ellene játszókat. Kellemetlen játéka miatt utáltak ellene játszani.

Bob Lanier, aki mindenben jobb átlagokat tud felmutatni Laimbeer-nél mégis csak a kispadra szorul. A hetvenes években hiába játszott Lanier fantasztikusan a csapat nem szerepelt fényesen. Ettől függetlenül mindenképpen helye van a csapatban.

Címkék: Pistons álomcsapatok

süti beállítások módosítása