Naptár

Kategóriák

A másik blogom:

Facebook oldal

Feedek

Bejegyzések

Rick Adelman poszter

2013.04.07. 19:03 | balko67 | Szólj hozzá!

adleman_1365354207.jpg_638x425

Rick Adelman edzőként megfordult a Portland Trail Blazers, a Golden State Warriors, a Sacramento Kings, a Houston Rockets és most a Minnesota Timberwolves-nál. Tegnap begyűjtötte ezredik NBA győzelmét is aktuális csapatával a liga történelmében nyolcadikként. A rovat neve tehát már nem a nap játékosa, hanem a nap legjobbja. Ugyanis első edzőként most Adelman is posztert kap (Jerry Buss tulajdonos volt).

Címkék: poszter Edzők Timberwolves

Április hatodika összefoglalója

2013.04.07. 18:53 | balko67 | Szólj hozzá!

Címkék: videó összefoglaló

Április hatodika top 10 jelenete

2013.04.07. 18:51 | balko67 | Szólj hozzá!

Címkék: videó Top 10 Nuggets

Az NCAA döntő

2013.04.07. 18:49 | balko67 | Szólj hozzá!

A Michigan a Lousville egyetemével találkozik majd magyar idő szerint kedd hajnalban. Én is eldöntöm ki fog nyerni csak épp NBA stílusban. Íme a két egyetem legnevesebb kosárlabdázóinak összevetése.

Irányítók a két egyetemről

Michigan: Rickey Green

Lousville: Jim Price

Nem a legjobb poszt ez az egyetemek történelmében. A Louisville-nek most van egy jó Russ Smith-e és a Michigan is jól áll kisemberekből elsősorban Trey Burke-re kell figyelni. Ezen két irányító közül Jim Price a jobb, aki az 1974-75-ös Lakers-ben 21 pontot átlagolt. Ezt tartani nem tudta, de Rickey Green-nek még ennyi sem sikerült.

0-1

Dobóhátvédek 

Michigan: Jalen Rose

Lousville: Darrell Griffith

Elsőre ezt simán hozza Jalen Rose, de a témát jobban körüljárva kiderül hogy Darrell Griffith se volt akárki. Griffith a liga történetének egyik legjobb zsákolója volt, de inkább hárompontosokat dobált. Kétszer dobta ő a legtöbb triplát az NBA-ben (1983-84, 84-85) és első alkalommal ő volt a legpontosabb is a vonal mögül. Ha ez még nem elég, akkor azt is hozzá kell tenni hogy egyetlen csapata a Utah Jazz visszavonultatta 35-ös mezét. Azért a remek pontszerző, de nem stabil 20 pont fölötti játékos Jalen Rose dresszét nem fogják kiakasztani sehova.

0-2

Kiscsatárok

Michigan: Glen Rice

Lousville: Rodney McCray

Azért nem Rudy Tomjanovich képviseli ezen a poszton a sárga mezes michiganieket, mert egyszerűen nem tudnék mit írni róla. Annyit tudok remek játékos volt. Ahogy Glen Rice is. Egydimenziós játékos, de abban az egy dimenzióban kiváló. A pontszerzésben. Sok hárompontost dobott, amik mellet a középtávolik is rendre beestek. Rodney McCray-hez nagy reményekt fűzött a Houston Rockets (harmadik a választott az 1983-es drafton), de igazából egy jó közepes kiscsatár vált belőle.

1-2

Erőcsatárok

Michigan: Chris Webber

Louisville: Jack Coleman

Igen ez az a Chris Webber, akivel a Sacramento Kings álomcsapata alkalmával már felületesen megismerkedtünk. Gyűrűközelben remek és középtávolról rendszeresen behajigálta a labdát. Játékintelligenciáját jól mutatja, hogy erőcsatár létére ő átlagolta a harmadik legtöbb gólpasszt karrierje során.1993-94-ben az év újonca, négyszeres All-Star. Jack Coleman egy régi motoros. 1950-től 58-ig játszott a ligában. Akkor a karrierek még jóval rövidebbek voltak. 11 pont, 11 lepattanóval All-Star válogatottságig vitte.

2-2

Centerek

Michigan: Juwan Howard

Louisville: Wes Unseld

Bár Howard nem volt igazi center muszáj (igen így kell írni) volt betenni őt ide, hogy legalább szorosféle legyen a verseny. Wes Unseld a Washington Wizards történetének legnagyobb alakja, legnagyobb fegyvere hatalmas ereje volt. Lepattanó után egyszerűen odadobta a pálya másik felén álló csapattársának. Elnyűhetetlen harcos, aki nem ismert elveszett labdát. Az 1978-as döntő MVP-je (és a döntő MVP-jének a csapata általában nyer). Juwan Howard több pontot dobott első tíz évében kevesebb lepattanóval és majdnem semmi csapatsikerrel. 2012-ben ugyanis a Miami Heat csapatának tagja volt és a döntőben is játszott egy-két percet. A jóslat tehát szoros Louisville győzelem.

2-3

NCAA.gif  

Címkék: érdekesség Heat Jazz Bulls Lakers álomcsapatok Pacers Hornets Warriors Kings

Április negyedike összefoglalója

2013.04.05. 18:51 | balko67 | Szólj hozzá!

Címkék: videó összefoglaló

Április negyedike top 5 jelenete

2013.04.05. 18:50 | balko67 | Szólj hozzá!

Címkék: videó Thunder Top 10

Andre Igoudala poszter

2013.04.05. 18:48 | balko67 | Szólj hozzá!

iggy_1365180410.jpg_1920x1080

Andre Igoudala a meccs végén bedobott fantasztikus kosarával a Nuggets teljesen szertefoszlatta a Mavericks Playoff esélyeit. 

Horvát NBA álomcsapat

2013.04.05. 18:41 | balko67 | Szólj hozzá!

Nézzük a magyar-horvát kézilabda meccs után, hogy kik a legjobb horvát NBA játékosok a liga történelmében.

Irányító: Zoran Planinić

Három NBA idénye alatt nem váltotta meg a világot. Európában viszont sikeres karriert fut be.croatiapg.jpg

Dobóhátvéd: Dražen Petrović

Kiváló pontszerző, a Portland Trail Blazers és a New Jersey Nets csapatában is megfordult, de csak a Nets színeiben tudta megmutatni mit tud. Az első európai játékos, aki amerikai egyetemen való játék nélkül bekerült az NBA-be. Utolsó évében 20 pontot átlagolt és félelmetesen jó százalékkal dobta mind a  2, mind 3 a pontosokat. Négy év fantasztikus játék után autóbalesetben halt meg. Az NBA nem felejtette el azt mi volt és mi lehetett volna. Beválasztották a hírességek csarnokába.croatiasg.jpg

Kiscsatár: Gordan Giriček

Rengeteg csapatban fordult meg. Sorrendben: Memphis, Orlando, Utah, Philadelphia és a Phoenix. Na meg még európai csapatok. A pontszerzés terén volt a legjobb, 10 pont körül dobott fénykorában (az NBA-ben). croatiasf.jpg

Erőcsatár: Toni Kukoč

Az egyik horvát, akinek Európa után az NBA is bejött. A Bullsal háromszoros bajnok és a rekordot jelentő 72-10-es szezon alkalmával őt lett az év legjobb cserejátékosa. 15 pont, 5 lepattanó csereként remek. Az Atlanta Hawks csapatában vezér lett és majdnem öt ponttal emelkedett meg az átlaga. Legnagyobb erőssége a passzolás volt. Remekül találta meg csapattársait. A már említett Atlantás szezonban több gólpasszt osztott ki, mint ahány lepattanót szedett. Pályafutása végén az akkor már közel sem olyan acélos Milwaukee Bucks csapatában ült a padon.croatiapf.jpg  

Center: Žan Tabak

A Rocketsben egy, a Raptorsban három évet töltött. A torontói alakulathoz annak alakulásakor csatlakozott. Ő a másik horvát NBA bajnok, ugyanis a Rockets 95-ben felülhetett a liga trónjára. Persze Olajuwon mellet nem sok játéklehetőséget kapott. Mondjuk máshol sem jutott neki sokkal több perc. Legeredményesebb idényében 20 perc alatt hét pont és lepattanót termelt. Ez volt a Raptors első szezonja. Összesen négy csapatban játszott, amiket még nem említettem: Celtics, Pacers. Most a Caja Laboral edzője.croatiac.jpg

Címkék: érdekesség 76ers Jazz Magic Bulls Celtics Nets Rockets Pacers Raptors Bucks Hawks Blazers Suns

Mike Conley poszter

2013.04.02. 21:07 | balko67 | Szólj hozzá!

conley_1364929637.jpeg_1024x768

Mike Conley győztes kosarat dobott a San Antonio Spurs elleni meccs utolsó másodperceiben. A Grizzlies 14-szer nyert egymás után otthon, ami a leghosszabb hazai győzelmi sorozat a klub történelmében. Ez posztert érdemel.

Címkék: poszter Grizzlies

Április elseje top 10 jelenete

2013.04.02. 21:03 | balko67 | Szólj hozzá!

Címkék: videó Top 10 Grizzlies

süti beállítások módosítása